Uluslararası toplumun serbest bırakılması ve bin kırbaç cezasının iptal edilmesi için sıklıkla çağrıda bulunduğu Suudi blog yazarı Raif Bedevi, cezaevinden ilk mektubunu  gönderdi. Bedevi, mektubunda “50 kırbaçın ardından nasıl mucizevi bir şekilde hayatta kaldığını” anlattı.
Alman Der Spiegel dergisinde yer alan habere göre, 20 hafta boyunca 50 kırbaç vurulması planlanan 31 yaşındaki Bedevi, mektubunda, cezasının infaz edildiği anda çevresinde gördüklerini aktardı.  “Kırbaçlama esnasında, sürekli tekbir getiren sevinçli bir kalabalık tarafından çevrilmiştim” diyen blog yazarı, “Bu vahşi ıstırap, fikrimi ifade ettiğim için başıma geldi” ifadesini kullandı. 2012’den bu yana tutuklu bulunan Bedevi’nin durumu hakkında açıklamada bulunan eşi Ensaf Haydar, “Kötü durumda. Yüksek tansiyon hastası, ancak tüm bunların ötesinde oldukça stresli” dedi.

SUUDİLER ELEŞTİRİLERİ REDDEDİYOR

Özgür Suudi Liberaller adında bir internet sitesi kuran Bedevi’nin ilk cezası 9 Ocak’ta Cuma namazı sonrasında, Cidde kentinde verilmişti. Bedevi’nin yaralarının iyileşmemesi nedeniyle ikinci cezası ertelenmişti. Suudi yetkililer, Bedevi’nin davasıyla ilgili “medya kampanyasını” sert bir dille kınarken, kırbaç cezası hakkındaki eleştirileri reddediyor. Blog yazarının kırbaç cezasına Birleşmiş Milletler, ABD ve Avrupa Birliği’nin yanı sıra birçok ülke tepki göstermişti. (Çeviri:Radikal)