Miley polislere, Runfalo ile iki hafta önce Lousiana eyaletindeki Union Meydanı'nda tanıştığını söyledi. Miley'nin iddiasına göre Runfalo kendisinden etkilenmiş ve onu etkilemek için adımlar atmıştı.

Emniyete verilen rapora göre Runfalo Miley'nin telefon numarasını ve adresini aldı, iki hafta boyunca onu takip etti. Başta arkadaşça olan bu takip, sonunda kaçırma tehtidine kadar vardı.

Polisler Runfalo'yu araştırırken onun gerçek bir insan olduğuna dair hiç bir kanıt elde edemediler.

Emniyet tarafından Miley'e koruma kararı çıkarıldığı gün, Miley 'polis imdat'ı aradı ve Runfalo'nun zorla evine girdiğini, kendisini dövdüğünü ve kaçtığını söyledi.

Miley, olay yerine gelen polislere Runfalo'nun telefon numarasını verdi bir fotoğrafını gösterdi. Polisler fotoğrafın pop star Tarkan'a ait olduğunu ve kadının resmi internetten temin ettiğini fark ettiler.

Soruşturmacılar sonunda Miley'i gerçeği itiraf etmesi için ikna etti ve kadının psikolojik problemleri olduğu ortaya çıktı.

Şerif Randy "Country" Seal, "Bayan Miley hem memurlarımız da dahil pek çok insanın hayatını tehlikeye attı hem de devletin kaynaklarını kötüye kullandı" dedi.

Miley hakkında; yalan ihbar, yanlış raporlama ve polis imdatın yanlış kullanımı yüzünden beş yıla kadar hapis ve beş bin dolar ceza istemi var.