Pazartesi günü Senato önünde düzenlenecek gösteriye de katılacağını belirten Cezayir asıllı işadamı, Türk halkını ilgilendiren bir sorumluluğa karışan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin tutumunu "yanlış ve adaletsiz" olarak nitelendirdi. Sarkozy'nin politikasının Fransızların da öfkesine neden olduğunu öne süren Nekkaz, "Ben de bir Fransa vatandaşı olarak ülkemin özgürlüğüne ve anayasasına karşı Sarkozy'nin yaptığı bu hareketi kabul etmiyorum.''diye konuştu.


"HAPSE GİREN İLK KİŞİ BEN OLURUM"

Senato'da oylanacak tasarı, soykırım iddialarını reddedenlere 1 yıl hapis ve 45 bin Euro para cezası verilmesini öngörüyor. Fransa'da burka giyenlere para cezası verilmeye başlandığında, mağduriyeti gidermek amacıyla 1 milyon dolarlık fon kurduğunu hatırlatan Nekkaz, sokakta çarşaf giydiği için ceza alan 30 kadının cezasını bu fondan ödediğini belirtti. Nekkaz, "'Şimdi de bu tasarıya karşıda aynı yöntemi uygulayacağım. Bu fon düşünce özgürlüğünün Fransa'da garantisi olacak." dedi.

Raşid Nekkaz ''Bu yasa ayrıca 1 sene hapis cezasını getiriyor. Tasarı kabul edildiği takdirde, bu yasaya karşı çıkan ilk insan olacağım. Ayrıca bu yasadan dolayı da 1 sene hapis yatarak Nicolas Sarkozy'nin ilk siyasi hükümlüsü olacağıma da emin olabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Düşünce özgürlüğünü ayaklar altına alan bu tasarıya karşı senatörleri ikna etmeye çalıştığını ifade eden Nekkaz, ret oyu kullanacak senatörlere de "cesaret ödülü" vereceğini ekledi.

Raşid Nekkaz, 2007 seçimlerinde binde 5 oranında oy alsa da, bu yılki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de adaylığını koymayı planlıyor. Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Fransa'nın anayasaya bağlı, düşünce özgürlüğüne saygılı bir ülke olacağını belirten Nekkaz, insanların istedikleri kıyafetle sokakta dolaşabileceğinin altını çizdi.


'ÖZGÜRLÜK ve EŞİTLİĞİN TEHLİKEDE OLDUĞU ÜLKE: FRANSA'


"FRANSA, ÖNCE KENDİ TARİHİNİ TEMİZLESİN"

Fransa'nın sömürge döneminde 1 milyondan fazla Cezayirlinin ölümüne sebep olduğunu vurgulayan Raşid Nekkaz, "Fransız Senato'yu bu tasarıyı kabul ederse, Cezayir soykırımını da kabul etmesi gerekir. Sarkozy, önce kendi tarihini temizlesin." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Fransa'nın soykırım atağına aynı şekilde mukabelede bulunmasının uygun olacağını öne süren Nekkaz, "Türkiye de Cezayir soykırımını tanıyan bir yasayı hemen gündemine almalı. Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'da bu cesaret fazlasıyla var." dedi.


"MİTİNGE FRANSIZ BAYRAKLARIYLA GELİN"

Fransa'da yaşayan Türk asıllı Fransızların tasarıya sessiz kalmamalarını isteyen Nekkaz, "Fransız vatandaşı olan Türkleri, Fransız bayraklarıyla Pazartesi günü Senato önünde demokratik haklarını kullanmaya davet ediyorum. Fransız bayrağı ile gelmeleri, Fransa kamuoyuna ve siyasetçilere önemli bir mesaj verecektir. Gelin düşünce özgürlüğüne saygı göstermeyen bu yasaya tepkimizi hep beraber dile getirelim." çağrısını yaptı.



CİHAN