BD’li R&B şarkıcısı Jesse Braham; pop yıldızı Taylor Swift’i, kendi şarkı sözlerini çalmakla suçlayarak dava açtı. Braham, Swift’in 2014 tarihli hiti ‘Shake It Off’un sözlerinin, kendisinin 2013 tarihli parçası ‘Haters Gone Hate’ten alındığını öne sürdü.

Braham açtığı 42 milyon dolarlık davanın yanı sıra albümde söz yazarı olarak kendisinin adının yazılmasını talep ediyor. Swift’in temsilcileri ise henüz davayla ilgili resmi bir yorum yapmış değil.
Söz konusu olan parça ‘Shake If Off’ yayımlandığı sene dünya müzik listelerinde zirveye tırmanmış ve İngiltere’de iki numaraya yerleşmişti. Parçanın videosu ise YouTube’da 1.1 milyardan fazla kez izlenmişti. 

Braham, Swift’in şarkısında nakarat kısmında geçen “Haters gone hate” ve “Playas gone play” dizelerinin telif hakkını istiyor. Braham’ın şarkısında da bu kısım nakaratta “Haters gone hater, playas gone play/ Watch out for them fakers, they'll fake you everyday” şeklinde söyleniyor. Shake It Off’un nakaratı “Cause the players gonna play, play, play, play, play/ And the haters gonna hate, hate, hate, hate, hate” diye devam ediyor. Swift şarkının devamında“And the fakers gonna fake, fake, fake, fake, fake” diyor…

Öte yandan iki ayrı parçanın sözlerinin benzemesinin dışında, müzikal bir benzerlik söz konusu değil. 50 yaşındaki Braham (üstteki fotoğraf), “Swift’in bu sözleri, kendi parçasından bağımsız bir şekilde yazmasına imkân olmadığına inandığını” söylüyor ve “Ben ‘Haters Gone Hate’i yazmasaydım, ‘Shake It Off’ diye bir şarkı da olmayacaktı” diyor.

Braham, konuyla ilgili olarak Swift’in plak şirketi Big Machine ile dört ya da beş kere konuştuğunu söylüyor. R&B şarkıcısı, Swift’in şarkısının söz yazarı olarak isminin geçmesini ve pop yıldızı ile bir selfie çekilmek istediğini talep etmiş ancak sürekli olarak reddedilmiş ve böyle bir talepte bulunmaya hakkı olmadığı yanıtını almış. (BBC)