İngiltere Parlamentosu'nun Murdoch medyasının bir kısmını içeren telefon dinleme skandalını inceleyen özel komisyonu, hem polis hem de News International'ın olayı ele alışını eleştiren bir rapor hazırladı. Komite raporda Ruport Murdoch'a ait medya grubunun İngiltere bölümünü 2005 ve 2006 yılında telefon dinlemelerle ilgili açılan incelemeyi engellediği için kınadı.

Ancak, raporun asıl eleştiriyi polise getirdiği bildiriliyor. Parlamento üyeleri emniyet teşkilatının medya grubunun soruşturmaya işbirliği göstermemesiyle mücadele etme konusunda "gerçek bir irade" göstermediğini ifade etti. Soruşturmanın başındaki üst düzey polis memuru Andy Hayman'ın yaklaşımı ise profesyonellik dışı ve uygunsuz olarak tanımlandı.

‘SORUŞTURMA 10 YIL SÜREBİLİR’
Skandala ilişkin yeni bir polis soruşturması başlatıldı ancak parlamento üyeleri soruşturmada daha fazla kişi görevlendirilmediği sürece, tüm mağdurlara ulaşılmasının 10 yılı bulabileceğini söylüyor.

MURDOCH SORUMLULUĞU KABUL ETMEMİŞTİ
Dün parlamento komitesi önünde ifade veren Ruport Murdoch, yayından kaldırılan News of the World gazetesinde gerçekleşen telekulak skandalından sorumlu olmadığını söylemiş, güvendiği kişiler tarafından yanlış yönlendirildiğini ileri sürmüştü.

Ruport Murdoch ve birlikte ifade verdiği oğlu James, dinlenen telefonlar için de özür dilemişti.


BBC Türkçe

Fotoğraf: REUTERS