LOS ANGELES - Francisco Chronicle gazetesi, Abbas İdris adlı 27 yaşındaki koruma görevlisine, uğradığı maddi ve manevi kayıplar dolayısıyla 65 bin dolar ödenmesine karar veren mahkemenin ayrıca, cezai tazminat olarak da 400 bin dolar daha ödenmesini kararlaştırdığını yazdı. 
İdris'in, ABD'nin Los Angeles kentindeki Andrew International adlı şirketteki görevinden, şiddetli sözlü tacize maruz kaldığı 
yönünde yaptığı şikayetlerin şirket tarafından gözardı edilmesi nedeniyle Şubat 2010'a ayrıldığı belirtildi. 

İdris, mahkemeye yaptığı başvurda, şirketteki amirinin kendisine Müslümanların insanları öldürdüğünü söylediğini ve başka bir Müslüman koruma görevlisinden söz ederken de ''kahrolası bir terörist'' ve güvenilmez bir El Kaide üyesi ifadelerini kullandığını kaydetti.

Eritre kökenli bir siyahi olan İdris, ayrıca, bir keresinde de bir ofis yöneticisinin kendisine, siyah yağmurluğunun fermuarını çekmemesini çünkü aksi takdirde ''haddinden fazla siyah'' göründüğünü söyleyerek sözlü tacizde bulunduğunu ifade etti.

Andrews International şirketinin avukatı Madonna Herman, şirketin İdris'i terfi ettirerek amir konumuna getirdiğini ve çalışma programında arzu ettiği değişiklikleri yaptığını ileri sürerek, kararı temyiz etmeyi planladıklarını belirtti.

Herman, ''Andrew International şirketi ayrımcılığa ve ne şekilde olursa olsun tacize göz yummaz'' dedi.
 


AA