Tarım Bakanı Erkut Şahali ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile hayvan üreticilerinin dün yaptıkları görüşmeler sonuçsuz kaldı. Eylem sırasında zaman zaman gerginlik yaşanırken, taraflar yapılan zamlar ve üreticiye ödemeler konusunda anlaşamadı. 

Hayvan Üreticileri Birliği üyeleri bugün de eylemlerine devam etti. 'Bakan istifa', 'Evimize ekmek götüremiyoruz', 'Açız' diye sloganlar atan eylemciler, bir ara traktörlerle Bakanlık binasına girmeye çalıştı. Bir traktör, Bakanlık binasının ana giriş kapısına kadar dayandı. Bu sırada polis ve bazı eylemciler traktör şoförüne tepkiye engel oldu.  

Hayvan Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, iğneden ipliğe kadar zam yapıldığını belirterek, hayvancılık yapanların zamlar nedeniyle perişan durumda olduğunu, hükümetin adım atması gerektiğini belirtti. Naimoğulları, sonuç alana kadar eylemlerine devam edeceklerini, eylemin şiddetinin de artabileceğini ifade etti.

 Eylemcilerin Bakanlık önündeki bekleyişi devam ediyor. Mehter Marşı'nın da çalındığı eylemde, zaman zaman gerginlik yaşanıyor. (Cnn Türk)

KKTC’deki protestoda bir eylemci traktörle bakanlığa girmeye çalıştı