Kaptanoğlu Denizcilik'e ait tanker korsan saldırısına uğradı. Tankere çıkan deniz korsanları kaptan dahil 6 personeli kaçırdı.

Deniz Haber Ajansı'nın haberine göre kimyasal madde taşıyan M/T Puli adlı tanker, Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğradı.

148 metre boyundaki tankere çıkan deniz korsanları kaptan İlkay Olgun ve 5 personeli yanlarına alarak uzaklaştı.

Korsanların elinde bulunan Türk denizcilerin sağlık durumunun iyi olduğu, tankerin de gemide kalan diğer personel tarafından emniyetli bir şekilde limana çekildiği öğrenildi.

Şirket yetkilileri, gemicileri kaçıran korsanların henüz kendileriyle irtibata geçmediğini, konuya ilişkin dışişleri, denizcilik ve ulaştırma bakanlıklarıyla irtibata geçildiğini açıkladı.

DAHA ÖNCE DE İKİ TÜRK TANKERİ KAÇIRILMIŞTI

2009 yılından bu yana deniz korsanları 3 Türk gemisi kaçırdı. Ham petrol taşıyan Türk tankeri Ilena Mercan 2009 yılında kaçırıldı. Tanker 15 gün sonra serbest kaldı. İkinci Türk gemisi ise 2013 yılında kaçırıldı. Yine ham petrol yüklü MT Cotton'a saldıran deniz korsanları, tankeri bir hafta rehin tuttu.

ESKİ MİLİTANLAR DENİZ KORSANI OLDU

Nijerya'da bazı eski militanlar deniz korsanlığına başladı. 2011 yılından bu yana 30 gemi ve 100'den fazla gemiciyi kaçırdı. Somalili deniz korsanları, gemi ve gemicileri fidye için kaçırırken, deniz korsanlığı yapan Nijeryalı eski militanlar genellikle ham petrol taşıyan tankerlere saldırıyor.

Korsanlar el koydukları ham petrolü kara borsada satışa çıkarıyor. Afrika Birliği 2013'ten bu yana ilave güvenlik birimi oluşturarak bölgedeki deniz korsanlarıyla mücadele ediyor.