Eğitimdeki eksik ve sorunlarıyla sık sık gündeme gelen Almanya'daki Türk toplumu artık her alanda çok sayıda kaliteli akademisyenler yetiştiriyor.

Eğitimdeki eksik ve sorunlarıyla sık sık gündeme gelen Almanya'daki Türk toplumu artık her alanda çok sayıda kaliteli akademisyenler yetiştiriyor. Köln ve çevresinde yetişen Türk kökenli hukukçular örgütlenerek dayanışma içine girmek için 'Alman Hukukçular Birliği'ni (Vereinigung Deutscher Juriesten) kurdu. Kurumun tanıtıldığı etkinliğe Almanya'da çok sayıda akademisyen ve hukukçunun yanı sıra Türkiye'den Anayasa Hukuku doçentleri katıldı.

Almanya'nın Köln ve civarındaki Türk kökenli hukukçular seslerini daha iyi duyurmak, hukukun verdiği imkanları kullanarak hem kendi meslektaşlarına, hem de hukukçu olmaya aday gençlere daha verimli ve etkili hizmet sunmak amacıyla 'Alman Hukukçular Birliği'ni (Vereinigung Deutscher Juristen) kurdu. Köln merkezli olarak kurulan 'Alman Hukukçular Biriği' (JV), Köln'de düzenlenen ve Almanya ve Türkiye'den çok sayıda hukukçu ve akademisyenin katıldığı bir etkinlikle tanıtıldı.

Alman Hukukçular Birliği (JV) Başkanı Nihat Kılıç, etkinlikte yaptığı konuşmada "İlk başta sadece birkaç hukukçu arkadaşdan müteşekkil olan heyet, gün geçtikçe genişledi ve tüzel bir kişilik olarak faaliyetlerin yürütülmesi bir ihtiyaç halini aldı." dedi. Kılıç, "Gayemiz Almanya'da hukuk bilimdalına ve genel olarak hukuk dünyasına sosyal ve siyasi etkileriyle birlikte katkı sağlamak ve hukuk alanında çalışan herkese danışma hizmeti sunup hukuk eğitim ve öğretimlerinde yardımcı olmak. İsteğimiz Alman hukuk dünyasındaki fikir çeşitliliğini desteklemek ve mevcut toplumsal, ekonomi ve siyasal sorunlara farklı çözümler sunup, Alman hukuk sistemine uluslararası ve evrensel değerleri gözeterek katkıda bulunmak." diye konuştu.




Cihan