Adana Emniyeti önceki gün yaptığı açıklamada, Reyhanlı saldırısı kapsamında El Kaide ve bu örgütle irtibatlı El Nusra Cephesi'ne yönelik operasyonlarda tutuklanan 12 şüpheliden 5’inin serbest bırakıldığını, zanlılara ait adreslerde de 2 kilogram sarin gazı ele geçirildiğini açıklamıştı.

Moskova’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov, “Biz Türk meslektaşlarımızdan sonuçlarla ilgili hızlı ve tam bir bilgi bekliyoruz… Durum çok ciddi. Sürekli kimyasal silahlarla ilgili konuşanlar ilginç oyunlar oynamaya devam ediyor. Konuyla ilgili tüm detayların soruşturulması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç de konuyla ciddi olarak ilgilendiklerini, kimyasal silahların kullanımının asla kabul edilemeyeceğini söyledi. Lukaşeviç, “Suriye hükümeti bir çok kez iç çatışmalarda kimyasal silahların kullanılmayacağını taahhüt etti. Rusya Suriye hükümetinden tüm gerekli garantileri aldı…” dedi.

Terörist ve radikal grupların Suriye’ye dış askeri müdahale imkanı sağlamak için kimyasal silah oyunu oynayabileceğini kaydeden Rus sözcü, “Maalesef, Türkiye’den gelen haberler bu tür endişelerin uygulamada olduğunu gösteriyor. Bu durumda, terörist grupların sivillere yönelik kimyasal silah kullanarak dış müdahaleye yol açması ile ilgili tüm detayların soruşturulmasının çok önemli olduğuna inanıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.