(ANKA) - Rum ve Yunan Dışişleri Bakanları, Polonya'da 2-3 Eylül'de yapılan gayrı resmi AB Dışişleri Bakanları toplantısında "Türkiye'nin davranışı uluslararası hukuka aykırı. Bu tavır Doğu Akdeniz'de istikrarsızlığa neden oluyor" iddiasıyla Ankara'nın uyarılmasını talep ettiler. Rumlar ayrıca, AB harekete geçmezse Türkiye ile müzakereler tümüyle kesilebileceği mesajını da iletti.ABHabere göre, Rum Kesimi Dışişleri Bakanı Erato Kozakou- Markulli ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Stavros Lambrinidis, Polonya'da 2-3 Eylül'de yapılan gayrı resmi AB Dışişleri Bakanları toplantısında "Türkiye'nin davranışı uluslararası hukuka aykırı. Bu tavır Doğu Akdeniz'de istikrarsızlığa neden oluyor" iddiasında bulundular.
Rum ve Yunan Bakanlarının, Türkiye'nin doğalgaz sondajına ilişkin açıklamalarıyla bir üye ülkeyi "tehdit ettiği"ni savunarak, AB Dönem Başkanı Polonya'nın, bu çerçevede AB adına Ankara'yı uyarmasını da istediler.
Bununla birlikte ABHaber'in aldığı bilgilere göre, Kıbrıslı Rumlar, Akdeniz'de olası gerginlikte AB'nin Türkiye'ye karşı yaptırım mekanizmasını hayata geçirmemesi durumunda müzakereleri tümüyle bloke edecekleri mesajını da Polonya'ya verdiler.
Markoulli, geçen Çarşamba Polonya Dışişleri Bakanlığı Avrupa İşleri Dairesi Müdürü Artur Harazim ile görüşmesinde Türkiye'ye karşı AB'nin sert önlemler alması gerektiğini iddia ederken, "Türkiye sondaj çalışmalarında tansiyonu yükseltirse müzakereler tümüyle kesilebilir" şeklindeki görüşünü iletmişti.