AA - Brown, Londra'da temaslarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Downing Street 10 numaradaki Başbakanlık Konutu'ndaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Başbakan Brown, ülkesinin, Türkiye'nin AB üyelik sürecine destek vermeye devam ettiğini ifade etti. Brown, Türkiye'nin AB'ye katılmasının ekonomik, kültürel ve siyasi anlamda AB'nin daha güçlü olması için önemli olduğunu vurguladı.
    
''Sizi AB'nin içinde güvenilir bir ortak ülke olarak görmeyi umuyorum'' diyen Brown, Erdoğan ile yaptığı görüşmede Kıbrıs konusunun da gündeme geldiğini bildirdi.
    
Kıbrıs'ta bir anlaşmaya varmak için tarafların cesaret göstermesi gerektiğini belirten Brown, sözlerini şöyle sürdürdü:
    
''Bu çerçevede liderlerin hem cesur olmaları, hem de bir uzlaşma kültürü ve anlayışı içerisinde hareket etmeleri sayesinde ilerleme kaydedilmesine devam edileceğini düşünüyorum. Şu ana kadar önemli ilerlemeler zaten kaydedildi. Bu nedenle iki liderin de övgü dolu sözler hak ettiğini düşünüyorum. Ve bundan sonra adada yapılması gereken, barış için hep beraber çalışmaya devam etmektir. Bu bağlamda İngiltere'nin her zaman bu sürece destek olmaya hazır olduğunun bir kez daha altını çiziyorum.''
    
Brown, görüşmede İran konusunun da gündeme geldiğini bildirerek, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun (UAEK), İran'ın nükleer programının askeri boyutları konusunda bazı sorularının cevapsız kaldığına dikkati çekti.
    
Erdoğan ile birlikte İran'la ilgili bu sorunun ''diplomatik yollardan çözülmesinin önemli olduğunun'' altını çizdiklerini söyleyen Brown, şöyle devam etti:
    
''İngiltere ile Türkiye'nin iki dost ülke olarak ilişkileri önemlidir. Birçok alanda birçok çalışmayı başarılı bir şekilde yürütüyoruz. G-20 içerisinde de Türkiye, çok değerli ve önemli ortağımızdır. Afganistan konusunda da Türkiye'nin yaptığı çalışmalardan dolayı takdirlerimi iletmek istiyorum. Sayın Başbakan, ilişkilerimizde her zaman İngiltere'yi bir dost olarak kabul edebilir ve görebilirsiniz.''