Uygur, Türkiye'de 10 Ağustos'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini aynı gün Boris Kalnoky imzalı haber-yorumla okurlarına aktaran Die Welt'i, Türklere “kültürsüz ve aptallar” gibi hakaretler ettiği gerekçesiyle polise şikayet etti. Gazete kupürüyle polise giderek Die Welt ve seçim yazısında imzası bulunan Kalnoky hakkında şikayette bulunan Uygur, “Oberhausen savcılığının dava açmasını bekliyorum. Dava açılsa da açılmasa da avukatım aracılığıyla olayın peşini bırakmayacağım” dedi.

ERDOĞAN'A OY VERENLERİN SEVİYESİ İRDELENDİ

Oberhausen'de 20 yıldır özel güvenlik şirketi bulunan Uygur'un şikayetçi olduğu Die Welt'in, “Neden Türklerin çoğunluğu Erdoğan'ı seçiyor” başlıklı haber-yorumda Kalnoky, cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Erdoğan'a oy veren seçmenlerin eğitim ve kültür seviyesine ilişkin haddini aşan yorumlarda bulunmuştu.

“KİMSE ANNEME APTAL DİYEMEZ”

Die Welt'in internet sitesinde bu haberi okuyan Uygur, ertesi gün soluğu poliste aldı. Uygur, “Bu gazete Recep Tayyip Erdoğan'a oy verenlere, ‘eğitim seviyeleri düşük ve aptallar’ şeklinde hakaret ediyor. Örneğin Türkiye'de benim annem ve akrabalarım Recep Tayyip Erdoğan'a oy verdiyse eğitimsiz, başarısız, aptal mı oluyorlar? Benim annem, benim insanlarım, benim halkım aptal değil. Kimsenin Türk halkına bu hakaretleri yapmaya hakkı yok. Savcılıktan gelecek cevabı bekliyorum, hukuki hakkımı kullanarak bu işin peşini bırakmayacağım” diye konuştu.

“ÇORBA PARASI”NI DA ŞİKAYET ETMİŞ

2010 yılında özel aracıyla Türkiye'ye giderken Bulgaristan'da “çorba parası” adıyla kendisinden sekiz ayrı noktada alınan rüşvetleri de Brüksel'de bulunan Avrupa Parlamentosu'na yazılı olarak şikayet ettiğini hatırlatan Osman Uygur, “Türk halkını küçük düşürecek ifade ve tavırlarda sessiz kalmamız doğru değil. Sessiz kalınca bunu yapanlara cesaret geliyor. Demokratik hakkımızı kullanarak, şiddete başvurmadan şikayetlerimizi gerekli mercilere ulaştırmalıyız. Ben Almanya'da 300'ün üzerinde insan çalıştırıyorum ve vergi veriyorum” dedi.



Temel ELCİVAN- OBERHAUSEN/DHA