Türkmenistan Meclisi, Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un 9-10 Ağustos'ta Türkiye'ye yapacağı ziyaretten önce önemli bir karara imza attı.

Türkmen Meclisi'nin 15. olağan toplantısında Türkiye ile Türkmenistan arasında imzalanan hukuki ve cezai konularda adli yardımlaşma anlaşması onaylandı. 

Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına katılan Türkmenistan Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Batır Berdiyev, Türkiye ile imzalanan hukuki ve cezai konularda adli yardımlaşma anlaşmasının onaylandığını kaydetti. Berdiyev, bu anlaşmanın Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un 5 ay önce gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretinde imzalandığını kaydetti. Türkmen yetkili, sözkonusu anlaşmanın Türkmenistan ile Türkiye arasındaki hukuk işbirliğine önemli bir zemin oluşturacağını ifade etti. 

2008 yılında Türkmenistan-Türkiye hükümetlerarası ekonomik işbirliği komisyonu kuruldu ve bu yılın Ocak ayında Aşkabat'ta IV. dönem toplantısı gerçekleştirildi. 

Türkmenistan'da 600'den fazla Türk şirketi faaliyet gösteriyor. Yılbaşından beri Türkmenistan'daki Türk şirketlerinin ihalesini kazandıkları inşaat projelerinin toplam değeri 3 milyar 239 milyon dolar seviyesine ulaştı. 




Cihan