Alman polisinin baskın düzenlediği yerlerin başkent Berlin'de olduğu açıklandı. Reuters'ın haberine göre, yaşları 31 ila 44 arasında değişen beş Türk'ü izleyen polis, aylar süren takibin ardından bu sabah operasyon için düğmeye bastı.

Alman polisinin düzenlediği baskınlarda, 41 yaşındaki İsmet D. ve 42 yaşındaki Emin F. tutuklandı. AFP, İsmet D.'nin, liderlik ettiği öne sürülen grupta Türklerin yanı sıra Çeçen ve Dağıstanlıların olduğunu bildirdi.

Şüphelilerin "Suriye'de devlete yönelik ciddi şiddet eylemleri düzenleme hazırlığında olduğu" iddia edildi.

Polis, grubun Almanya'da saldırı planladığına dair ise herhangi bir kanıt bulunmadığını bildirdi.

PARİS'TE GARDA BOMBA İHBARI
Fransa'nın başkenti Paris'in merkezindeki Gare de l'Est tren garı ise bu sabah bomba ihbarı nedeniyle kapatılarak boşaltıldı.

Yerel saatle 08.00 (TSİ 09.00) sularında gelen ihbar üzerinde gardaki tüm yolcular ve personel dışarı çıkarıldı. Polis olay yerinde inceleme yapıyor.

Fransız basınından kimi kaynaklar, paniğe neden olan şeyin sahipsiz bir valiz olduğunu, kimileri ise telefonla ihbar yapıldığını bildirdi.

Bu arada AFP'nin haberine göre, Paris Başsavcılığı, geçtiğimiz hafta düzenlenen saldırılarla bağlantılı olabileceği düşünülen üçü kadın, 12 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.