Ünlü ceza savunma avukatı Mark Geragos'un hayatına dayalı olarak yeni bir televizyon dizisinin geliştirme çalışmalarına başlandı.

YENİ HUKUK DİZİSİ YOLDA!
Yapım/menajerlik şirketi The Firm'den Jeff Kwatinetz ve avukat Kenny Meiselas ikilisi ilgili projenin televizyon yayın haklarını satın almış durumda.

Bu üç isim (Mark Geragos, Jeff Kwatinetz, Kenny Meiselas) son dönemde ABC'nin Notorious dizisinde bir araya gelmiş ve dizinin yürütücü yapımcıları olarak dümenin başına geçmişlerdi. İlk sezonunun ardından iptali gören Notorious, medya ve adalet sistemi arasındaki etkileşim ve manipülasyonlara odaklanan hikayeye sahip bir yapımdı.

DİZİNİN KONUSU
Peki, yeni dizinin hikayesi ne olacak?
Senaryo geliştirme çalışmaları süren dizi; mahkeme salonunda bir süper star olan ve kamuoyunca çok iyi bilinen yüksek profilli bir avukatın dünyasını inceleyecek. Avukat, kişisel hayatının dışında uyuşturucu, kumar, seks ve mafya dünyasıyla da uğraşmak durumundadır.

Kenny Meiselas yeni projeleri hakkında "Bu sefer gerçek hikayelerden esinlenerek çok daha uç noktalara gideceğiz. Yüksek profilli ceza savunmalarının karanlık sularında yüzen gerçek karakterleri inceleyeceğiz. Çılgınlığın sınırında şok edici bir dünya" ifadelerini kullanıyor.

Bazı çok büyük ve gündemden düşmeyen davalarla ilgilenen Geragos'un kendi yaşamından esintiler taşıyacak diziyle ilgili Geragos ise şu ifadeleri kullanıyor: "Dizinin hikayesinin genel hatlarıyla mahkeme salonunda ve mahkeme salonunun dışındaki hayatıma dayandığını söyleyebilirim. Ceza yargılaması sisteminde günlük olarak perde arkasında neler yaşandığına dair çılgınlıkları sizlere göstereceğiz."

Geragos kariyeri boyunca Michael Jackson, Susan McDougal, Scott Peterson, Winona Ryder, politikacı Gary Condit, NASCAR sürücüsü Jeremy Mayfield ve müzisyen Chris Brown gibi kamuoyunca tanınan birçok ünlü ismin avukatlığını üstlenmişti.

Henüz ismi netleşmeyen dizinin Perry Mason ve Ray Donovan kesişimi türünde bir stile sahip olacağı belirtiliyor.(diziler.com)