Polis açıklamasına göre, Ulusal Rus Ortestrası'nın kurucusu Pletnev, pedofili (sübyancılık) ve tecavüz suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemede yaklaşık 9 bin dolar kefaletle serbest bırakıldı. Ülkeden geçici bir süreliğine çıkmasına izin verildi. Adının açıklanmasını istemeyen bir adli kaynak, mahkemenin, ülkeden ayrılma izni talep eden Pletnev'in (53) bu isteğine geçici olması koşuluyla olumlu yanıt verdiğini belirtti.

Tayland'daki Rusya Konsolosu Andrei Dvornikov, bugün yaptığı açıklamada, polisin Pletnev'in evinde arama yaptığını ancak şüpheli bir unsura rastlamadığını belirterek müzisyenin yakında başlayacak turnelere katılabilmek için ülkeden ayrılma izni almak üzere bugün Taylandlı avukatıyla mahkemeye gideceğini söylemişti.

14 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA TECAVÜZ

Mahkemeye 12 günde bir rapor vermesi gereken ve davanın herhangi bir tanığıyla temas kurması yasaklanan Pletnev'in suçlu bulunması durumunda 20 yıla kadar hapis ve yaklaşık 1200 dolar para cezasına çarptırılabileceği bildirildi.           

Pletnev, AP ajansına telefonla yaptığı açıklamada, ''Yaşananların tümünün bir yanlış anlama olduğunu'' ve Tayland'dan ayrılma niyeti olmadığını söyledi.

Tayland'daki Rusya Konsolosu Andrei Dvornikov da Rus RIA Novosti Ajansına yaptığı açıklamada, polisin Pletnev'in evinde arama yaptığını, ancak şüpheli bir unsura rastlamadığını kaydetti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da Pletnev'e hukuk ve konsolosluk desteği sağlanacağını açıkladı.



AA