CBS kanalının ünlü gece şovmeni David Leterman’a konuk olduğu programda yakın zamanda ölmüş olan bir Amerikan teğmeni anmıştı. 2003’te Irak işgalini yerinde izlerken bindikleri bir askeri helikoptere roket isabet ettiğini ve zorunlu iniş yapmak zorunda kaldıklarını anlatan Williams, çapraz ateş arasında kaldıkları o anlarda söz konusu teğmenin kendisini koruduğunu aktarmıştı.

MUHABİR HİKÂYENİN ÜZERİNE GİTTİ VE...
Her akşam 10 milyondan fazla seyirci toplayan haber bülteni ‘NBC Nightly News’un sunucusu Williams’ın bu ilginç anısını defalarca anlatması üzerine Pentagon bünyesinde yayın yapan askeri haberler gazetesi muhabiri Travis J. Tritten olayın üzerine gitti ve anının ‘kurmaca’ olduğunu ortaya çıkardı.

‘KAFAM KARIŞTI’ DEDİ AMA KURTARAMADI
Ünlü sunucu programında, geçmişi hatırlarken kafasının karıştığını söyleyerek izleyicilerden özür dilemesine rağmen reytinglerde rekor düşüş yaşaması ve izleyicilerini CNN ve ABC News’e kaptırması üzerine NBC’nin haber şefi Deborah Turness, salı gecesi yayınladığı bildiriyle Williams’ın 6 ay süreyle haber koltuğundan ücretsiz olarak uzaklaştırılacağını duyurdu.

YÜZEN CESETLER DE YALAN ÇIKTI
Haber Şefi Turness,  Williams’ın 2003 yılında Irak savaşını takip ederken başından geçenleri yanlış beyan ettiğini belirterek, kendisinin başka yerlerden anlattığı bazı anılarının da gerçek olmadığının açığa çıktığını ilave etti. 

Williams, 2005’te Katrina Kasırgası’nı izlerken  New Orleans’ta kaldığı Ritz Carlton otelinin penceresinden ‘yüzen cesetler’ gördüğünü anlatınca yalan söylediği iddia edilmişti.  Ritz Carlton’ın bulunduğu yerin, sel altındaki bölgeye uzak oluşu nedeniyle yüzen ceset görmesinin imkânsız olduğu, Williams’ın haberi abarttığı iddia edilmişti. 

BEŞ YILLIK 50 MİLYON DOLAR
Brian Williams, geçen aralıkta NBC ile yılda 10 milyon dolar maaş karşılığında 5 yıl daha kontrat yenilemişti.