Mahkeme, kendisine yöneltilen kasıtsız adam öldürme suçlamasını “Karısı ve iş ortağı Jody Savin’in tüm suçlamalardan aklanması” koşuluyla kabul eden Miller’ı 8 yıl gözetim ve 20 bin dolar para cezasına da çarptırdı.
 
Filmin prodüktörü Jay Sedrish’e de olaydaki sorumluluğu nedeniyle 10 yıl gözetim cezası verildi.
 
Geçen yıl Midnight Rider filminde kullanılacak bir rüya sahnesinin çekimleri sırasında ABD’nin Georgia eyaletindeki bir tren yolunun üzerine metal bir yatak yerleştirilmiş ve set ekibi yatağın çevresine konuşlanmıştı.


 
Ancak beklenmedik bir anda hızlı bir trenin gelip raylar üzerindeki yatağa çarpması ile tüm ekip paniğe kapılıp dört bir yana savrulmuş, altı kişi yaralanmış ve 27 yaşındaki kamera asistanı Sarah Jones ezilerek hayatını kaybetmişti.
 
TREN ŞİRKETİ ÇEKİM YAPAMAZSINIZ DEMİŞTİ

Jones’un ölümü ABD’deki set çalışanlarının örgütlenmesine ve film setlerinde bulunan herkesin güvenliğinin artırılmasını talep etmesine yol açmıştı.
 
Olayla ilgili görülen davada, tren raylarını işleten şirketin Miller ve ekibine “orada çekim yapma izni vermediği” ve bu kararını yazılı olarak da ekibe bildirdiği belirtildi.
 
Yönetmenin “İzin alamamış olmasına rağmen raylarda çekim yapmaya karar verdiği ve o gün o bölgeden tren geçmeyeceğine inandığı” belirtildi.


Filmin başrolünde William Hurt oynuyor.
 
ABD’li ünlü şarkıcı Greg Allman’ın hayat hikâyesini anlatan Midnight Rider filminin geleceği ise şimdilik belirsiz. Kazadan sonra Allman yönetmen Miller’ın her şeye rağmen filmi gösterime sokmasını engellemek için ona dava açmıştı.

 

Birce BORA / LONDRA - Hürriyet