Türkiye'ye karşı açtığı milyarlarca dolarlık davaları kaybederek hukuk alanında enteresan bir rekora imza atan Cem Uzan, Türkiye'ye olan borcunu ödemek yerine, avukatlara harcama yapmaya devam ediyor.

Uluslararası Yatırım Anlaşmazlıklarının Çözüm Merkezi'nde (ICSID) açtığı 10.1 milyar dolarlık Libananco davasını geçen yıl kaybetmesine rağmen pes etmeyen Uzan, temyiz sürecinde kesenin ağzını sonuna kadar açtı. Libananco'nun ilk raundundaki avukatı Stuart Neilberger'e 50 milyon dolar, AİHM ve Polonya davalarına da 40 milyon dolar ödeyen Uzan, avukat ordusuna yenilerini ekledi.

Temyiz sürecinde avukatlarını değiştiren Uzan, önce Londralı Volterra Fietta adlı hukuk şirketiyle anlaştı. Bununla da yetinmeyen Uzan, avukatlar ordusuna ABD'nin en ünlü isimlerinden Andreas Lowenfeld'i kattı.

82 yaşındaki Lowenfeld, dünyaca ünlü New York Law School'da 42 yıldır hukuk profesörlüğü yapıyor. Uzan'ın tahkim ve uluslararası ticaret hukuku alanında 10'a yakın kitabı bulunan Lowenfeld'ı tutmasının bir diğer sebebi de ünlü profesörün Libananco davasını yürüten heyetteki hakimler Henri Alvarez ve Micheal Hwang'ı yakından tanıyor olması.

Temyize giden Uzan, ilk olarak İngiliz Volterra Fietta ile anlaşmıştı. Robert Volterra ve Stephen Fietta adlı iki avukatın birlikte kurduğu Volterra Fietta, ICSID'da Türkiye ile ilgili bazı davalarda görev aldı. (Sabah)