Uzan’ın avukatı Ferhat Ünalan, “Çocuk kaçıran, çocuk kaçırılmasına yardım eden ve çocuk kaçırmaya göz yuman herkes hukuk karşısında sorumluluklarına katlanmak durumunda kalacaktır” dedi.
Önceki gün bir gazetede yer alan habere göre, Fransız mahkemelerine başvurarak, çocuklarının iadesi için karar çıkarttıran Uzan, kötü bir sürprizle karşı karşıya kaldı. Uzan’ın iade talebi üzerine, eski eşi Alara Koçibey’in, Beykoz Aile Mahkemesi‘ne başvurarak, çocukların Cem Uzan’ın ilk eşinden olan çocuklarıyla görüşmesini yasaklayan bir karar çıkarttırdığı, bu kararın Uzan’ı şoka uğrattığı iddia edildi.

‘Haberler gerçek değil’
Uzan’ın avukatı Ferhat Ünalan, dün yaptığı yazılı açıklamada, müvekili ile Alara Koçibey arasındaki velayet davasına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Müvekkilinin küçük çocuklarının kaçırıldığını savunan Ünalan, şunları kaydetti:
“Müvekkilimin çocuklarının kaçırılması üzerine Türkiye tarafından da imzalanan Çocuk Kaçırmanın Hukuki Veçhelerine Dair Lahey Sözleşmesi uyarınca gerekli başvurular yapılmış ve Fransa, Türkiye’den çocuklarının iadesini talep etmiştir. Ancak Türk makamları sözleşmenin gereğini bugüne kadar yerine getirmekten imtina etmişlerdir. Sözleşme hükümlerine aykırı davranılması nedeniyle AİHM nezdinde gerekli başvurular yapılmıştır.”






Milliyet