Londra’daki Westminster Sulh Ceza Mahkemesi’nde kimlik doğrulaması sırasında adının sorulması üzerine Mair, adının “Hainlere ölüm, Britanya’ya özgürlük” olduğunu söyledi. 52 yaşındaki radikal sağcı İngiliz zanlı, cinayet, ağır yaralama ve silah taşıma suçlarından yargılanıyor.

Mahkeme, Mair’in tutukluluğunun devamına karar verdi. Sanık yarın yeniden mahkemeye çıkacak. Görgü tanıkları Mair’in Cox’a saldırı sırasında “Önce Britanya” diye bağırdığını aktarmıştı. “Önce Britanya” AB, göçmen, sığınmacı ve İslam karşıtı görüşleri ve eylemleriyle bilinen aşırı sağcı bir grubun da adı. Mair’in “Önce Britanya” grubuyla bağlantısına ilişkin yeni bir iddia da ortaya atıldı. Grubun sosyal medyada Mair’in de fotoğraflarında görüldüğü bir protestoyla ilgili tweet’i sildiği kaydedildi.

OBAMA ACILI EŞİ ARADI

ABD Başkanı Barack Obama, AB yanlısı İngiliz vekil Jo Cox’un öldürülmesini kınadı. Obama, başkanlık uçağı Air Force One’dayken Cox’un eşi Brendan Cox’u arayarak taziyelerini iletti. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada şu ifade yer aldı: “Başkan, onun başkalarına özverili hizmeti sayesinde dünyanın daha iyi bir yer olduğunu not etti.  ‘Kendini  adamış bir eş, anne ve bir meclis üyesini; ailesi ve toplumundan yoksun bırakan bu hain cinayetin hiçbir gerekçesi olamaz’ dedi”.