Çevreye olan duyarlılığı nedeniyle Blue-Motion-Teknolojisi’ne sahip bir araç aldığını kaydeden adı açıklanmayan bir Alman kadın, VW’ye karşı tazminat davası açtı. Braunschweig Eyalet Mahkemesi’ne açılan davada, kendisini kandırılmış hisseden kadının, aldığı Otomobili geri vermek istediği öğrenildi.

DÜZELTMELER BEKLENTİYİ KARŞILAMAZ

Müvekkili adına açıklama yapan avukat Sascha Conradi, çevreye duyarlı bir araçla seyahat ettiğini sandığı müvekkilinin, öyle olmadığı anlaşılan bir aracı sürmeye devam etmek istemediğini söyledi. Frankfurter Allgemeine Zeitung’un haberine göre Conradi, VW tarafından yapılacağı kaydedilen düzeltmelerin de, motorun gücü, hızlanma, yakıt tüketimi ve azami hız gibi unsurları etkileyeceğinden beklentilerini karşılayamayacağını kaydetti.

Volkswagen’e karşı Baden- Württemberg’den bir yatırımcı ise, geçtiğimiz günlerde Braunschweig mahkemesine tazminat davası açmıştı. Nisan ve Haziran aylarında VW-poliçesi alan yatırımcı, skandal nedeniyle borsada değeri düşen hisse senetlerini geri vermek istediğini açıklamıştı.