ABD ’nin Atlanta kentinde yaşayan Russell Fredrick adlı baba, yaramaz oğlu için ilginç bir ceza buldu. Berberlik yapan baba Fredrick, 12 yaşındaki oğlunu “Benjamin Button tarzında” traş etti.

Fredrick ve ekibinden oluşan A1 Kutz adlı berber takımı, ‘Benjamin Button' adını verdikleri bu ‘sindirme operasyonu’ kapsamında A1 Kutz ekibi, aileleri 3 haftada bir berber salonuna davet ediyor. Bu garip saç kesimi ücretsiz olarak uygulanıyor.

Russell Fredrick ve ekibi, bu yöntemi ilk olarak 12 yaşındaki oğlu Rushawn üzerinde denemiş. Uygulandığında hemen sonuç veren yöntem, Russell’a da ilham kaynağı oldu. Ayrıca Russell ‘yaşlı adam tıraşından’ sonra Rushawn’ın notlarının ‘dramatik bir hızla yükseldiğini’ de sözlerine ekliyor.

Russell, Rushawn’ın ‘önce ve sonra’ fotoğraflarını Instagram’da paylaştıktan sonra bir hayli ilgi görmüş. Fotoğraftan da anlaşıldığı üzere küçük çocuk ‘öncesi’nde yerinde duramazken, ‘sonrası’ fotoğrafında adeta hayata küsmüş bir şekilde görünüyor. Bu da yöntemin çok hızlı bir şekilde işe yaradığını ortaya koyuyor.

“SON ÇARE OLMALI”

Uzmanlar, çocukları utandırma yoluyla disipline etmenin “etkisiz, hatta mahvedici” bir yöntem olduğunu söylüyor. 34 yaşındaki baba Russell ise “Bu yöntemi bir şekil istismar, taciz olarak görenler de var fakat alkışlayanlar da bir hayli fazla” diyor. Öte yandan Russell Daily Mail’a verdiği röportajında bu yöntemin ilk değil son çare olması gerektiğinden de bahsediyor.

Russel, “Umarım insanlar, ekstrem bir durum olmadığı sürece bu yöntemi kullanmak zorunda kalmaz. Öncelikle çocuğunuzla konuşmak, sonrasında sınırlamalar yapmak daha iyi. Ancak bugünlerde geleneksel yöntemler işe yaramıyor. Bu yüzden de yaratıcı olmak zorunda kalabilirsiniz” diyor.

12 yaşındaki bir çocuğun yerine kendinizi koyabiliyor musunuz? Arkadaşlarınız arasında bu saç modeliyle dolaşabileceğinizi düşünebiliyor musunuz? Yaratıcı olayım, bir yandan da reklam yapayım derken, ergenlik çağında olan bir çocuğa böyle bir ‘motivasyon kaynağı’ yaratmaya çalışmak ne kadar sağlıklı, karar sizin…


Çeviri: Fırat Gürsoy / Radikal