Seçim arifesindeki İtalya'da, siyasi liderler televizyon ekranlarında arka arkaya boy gösterirken, merkez sağın lideri konumundaki Silvio Berlusconi, dün akşam katıldığı bir televizyon programında hem partisinin seçim vaatlerini anlattı hem de kendisine hep çektirdiğini savunduğu Milano mahkemesi yargıçlarına suçlamalarda bulundu.

Milano mahkemesinin verdiği karar ile ikinci eşi Veronica Lario'ya nafaka ödemeye mahkum edilen Berlusconi, katıldığı programda eski eşine İtalyan medyasında çıkan ilk haberlerde olduğu gibi günlük 100 bin değil, 200 bin avro ödediği bilgisini vererek, kararı veren yargıçlar için "Bunlar 3 kadın yargıç. Feminist ve komünistler. Bu Milano Mahkemesi yargıçları 1994 yılından beri bana zulmediyorlar" diyerek suçladı.

Lario ile uygar insanlar olarak iletişim halinde olduklarını kaydeden Berlusconi, anlaşmaya varmayı umduğunu da sözlerine ekledi.

Veronica Lario, Berlusconi'nin genç kadınlara zaafı ve Napolili bir kızın 18. yaşgününe katılması nedeniyle 2009 yılında milyarder medya patronundan boşanacağını açıklayarak, boşanma davası açmıştı. 1990 yılında evlenen çiftin 3 çocukları bulunuyor. Berlusconi'nin önceki evliliğinden ise 2 çocuğu daha var.




AA