Tokyo’daki Sanayi Mahkemesi’ne taciz ve ayrımcılık davası açan  Prada’nın Japonya’daki merkezinde görevli üst düzey perakende müdürü Rina Bovrisse’in iddiaları arasında şirketin tepe yöneticisinin kendisinden Prada’nın standartlarına uyabilmesi için “saç modelini değiştirip kilo vermesini” istediği de var.   

 

Japonya genelindeki 40 Prada mağazasında 500 çalışanı yöneten Bovrisse’in iddiaları geçtiğimiz yıl Mayıs ayında yaşanan bir olaya dayanıyor.

 

İddialara göre Prada Japonya’nın tepe yöneticisi Davide Sesia, Bovrisse’den “yaşlı, şişman, çirkin, iğrenç ya da Prada’nın imajına uymayan” 15 kişiyi işten çıkarmasını istedi.     

 

Bovrisse aynı zamanda Sesia’nın kendisine “Senin çirkinliğinden utanç duyuyorum ve İtalya’dan gelen misafirlerin seni görmesini istemiyorum” diyerek saç modelini değiştirmesini ve kilo vermesini istediğini iddia etti.

 

Uluslararası moda endüstrisinde 18 yıllık deneyimi olan Bovrisse de geçtiğimiz Kasım ayında itlen çıkarıldı. Bir ay sonra da dava açtı. İngiliz Daily Telegraph gazetesinin haberine göre Prada Japonya’dan bir sözcü yorum yapmayacaklarını açıkladı.

 

"ŞEYTAN PRADA GİYER"

Prada şirketiyle ilgili yaşananlar akıllara David Frankel'in 2006 tarihli "Şeytan Prada giyer" filmini getirdi. Başrollerinde Meryl Streep, Anne Hathaway, Stanley Tucci ve Emil Blunt'ın oynadığı film Lauren Weisberger’in ‘çok satan’ kitabından beyazperdeye uyarlanmıştı.

 

Filmde New York'a gelen genç bir kadın'ın şehirdeki en büyük magazin dergilerinden birinin acımasız editörü Miranda Priestly'nin (Meryl Streep) asistanı olma hikayesi anlatılıyordu.

Hürriyet