Berezovski eski ortağı Abromoviç'in çeşitli hisse ve mülklerden oluşan yaklaşık 3 milyar dolarlık serveti haksız yere üzerine geçirdiğini iddia ediyor.

İngiltere'de siyasi sığınmacı olarak kalan Berezovski 2000-2003 yıllarında farklı şirketlerdeki hisselerinin Abromoviç'e zorla sattırıldığını iddia ederek 3 milyar dolar tazminat istiyor.
Berezovski iş ortağı Badri Patarkatsişvili'nin kandırıldığını ve Rus petrol şirketi Sibneft'in yüzde 43'lük hissesinin ve alüminyum devi Rusal'daki hisselerinin Abromoviç tarafından değerinin çok altında ele geçirildiğini iddia ediyor.

İngiliz basını iki Rus oligarkın mücadelesini yılın hukuk savaşı olarak değerlendiriyor.

SOKAKTA KAVGA ETMİŞLERDİ

Rusya'nın en zengin iş adamları arasında yer alan Abromoviç ve Berezovski 2007'de Londra'da sokak ortasında kavga etmişlerdi. Abromoviç'in kendisine 10 milyar dolar borcu olduğunu iddia eden Berezovski, Rus iş adamının iki sokak ötede alış veriş yaptığını öğrenince korumaları ile belgeleri kendisine göndermişti.

Korumaları aşamayan Berezovski'nin adamları kavgaya tutuşunca Berezovski, Abromoviç'in yanına yaklaşmış ve borçları ile ilgili belgeleri kendisine vermek istemişti. Sokakta yaşanan itiş kakışın ardından yerlere belgeler saçılırken, Abromoviç olay yerinden uzaklaşmıştı.



Star