İsviçre’deki hesabını gizlediği ortaya çıkan Bütçe Bakanı’nın istifası ile sonuçlanan skandalın kendisini yaraladığını dile getiren Hollande, “Bu radikal değişimlerin taşıdığı bütün riskleri alıyorum. Çünkü bu önlemleri almazsak cumhuriyet ve demokrasi risk altına girer” dedi. Hollande’ın bizzat açıkladığı yolsuzluklarla mücadele formülü şöyle:

Bağımsız Yüksek Otorite Komisyonu: Komisyon bütün bakan, milletvekilleri ve üst düzey kamu görevlilerinin göreve gelmeden önceki ve görevleri sonrasındaki mal varlıklarını ve zenginleşme kaynaklarını denetleyecek.
 
Özel Mali Suçlar Mahkemesi: Yeni kurulacak bu mahkeme yalnızca siyasi yolsuzlukların üzerine gitmekle görevlendirilecek. Yeni reform paketinde politikacıların görevleri ile bağdaşmayan işler listesi genişletilecek.
 
Finans cennetlerine son: Hollande, ayrıca Avrupa’da ve dünyada finans cennetlerinin yok olması için AB ile temasa geçecek. Bu konuda samimi olmayan üye ülkeler deşifre edilecek. Fransız bankalarına, bu ülkelerdeki hesaplarla ilgili açıklama zorunluluğu getirilecek.
 
Yargı ve medya önlemi: Hollande, yolsuzlukların ortaya çıkmasını bağımsız yargı ve basına borçlu olduklarını da ekleyerek, demokrasilerin bu iki kurumunun daha da bağımsız çalışabilmeleri için iki yeni yasa getireceklerini dile getirdi. Soruşturma hakimlerinin yetkileri güçlendirilecek. Basının kaynağını açıklamama özgürlüğü daha geniş garanti altına alınacak.