Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde geçen salı bir yüksek lisans öğencisi, silahlı kişiler tarafından saldırıya uğradı. Noxolo Ntusi adlı genç kadının çantasını elinden almaya çalışan iki saldırgana karşı koyması MOBESE kameraları tarafından görüntülendi. Ntusi'nin tezini korumak için verdiği çaba ise dikkate değerdi.

​'Başka hiçbir şey umrumda değildi'

Olayın ardından BBC'ye konuşan Ntusi, çantasında tezinin tek kopyası bulunduğunu, bu yüzden gaspçılarla canı pahasına mücadele ettiğini söyledi: "Tezimi düşünüyordum. Neredeyse bitirmiştim, onlara kaptıramazdım. (…) Sanırım beni arabaya bindirmeye çalıştılar, ama ben kendimi tamamen bıraktım, onlar da beni sürüklemeye çalışıp vazgeçtiler."

Ntusi kendisi için tezini yitirmenin kendisi için 1 yıl daha eğitiminin uzaması anlamına geleceğini vurguladı: "Bitirmeyi, bir an önce tamamlamayı o kadar çok istiyordum ki, başka hiçbir şey umrumda değildi."

'Tezinizi yeniden yazabilirsiniz'

Saldırganlardan birinin bu esnada kendisine bir silah doğrultarak kendisini vurmakla tehdit ettiğini ekleyen Ntusi, yaptığının 'pek de akıllıca olmadığını' belirtti ve böyle bir durumla karşılaşabilecek olanlara hırsızlara istediklerini vermelerini tavsiye etti: "Nihayetinde tezinizi yeniden yazabilirsiniz."

Zanlılar daha sonra üzerlerinde bir gaz tüfeğiyle yakalandı. (Sputnik)