Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, bugün itibariyle görevinden istifa ettiğini açıkladı.

“ARTIK BAKAN DEĞİLİM”
Bakan Twitter adresinden açıklama yaptı ve "Minister No more!" diyerek "Artık bakan değilim" dedi.

Varoufakis, "referandum sonuçlarının ardından yapılacak toplantılarda yer almayacağım, bugün itibariyle görevimden istifa ediyorum" diye devam etti.

Varoufakis, Yunananistan'da dün yapılan ve Avrupa Birliği, Avrupa merkez bankası ve Uluslararası Para Fonu'ndan oluşan Troyka'nın paketine güçlü bir "hayır" oyunun çıktığı referandum sonrası yaptığı açıklamada da, "Bizim HAYIR'ımız, demokratik ve rasyonel bir Avrupa'ye EVET demektir" dedi.

YENİ BAKAN KİM OLACAK?

Almanya’nın en çok satan gazetesi Bild, istifa eden Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufaki’in yerine Euclid Tsakalotos’un getirileceğini öne sürdü. Halen Uluslararası Ekonomik İlişkiler’den sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı olan Euclid Tsakalotos’un , Başbakan Aleksis Çipras tarafından yeni Maliye Bakanı olarak atanacağı iddia edildi.
Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufaki, referandumdan hayır çıkmasının ardından,Twitter adresinden "Artık Bakan değilim! (Minister No More!)"  diyerek stifa ettiğini duyurmuştu.

“YUNANİSTAN İÇİN İNSANİ YARDIM DÜŞÜNÜLMELİ”

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, referandum sonuçlarının ardından önemli açıklamalar yaptı. 

Schulz, Yunanistan’da bankaların bir-iki gün içinde açılmasının “çok zor ve tehlikeli” olduğunu söyledi ve bu saatten sonra Yunanistan için insani yardım seçeneğinin düşünülmesi gerektiğine işaret etti.

Alman Deutschlandfunk radyosuna konuşan Schulz, "Birisi yeni bir para birimi isterse, otomatikman Euro'dan çıkar” ifadesini de kullandı.