Belgelerde, Zarrab’ın  kullandığı Google, Hotmail ve Yahoo e-posta hesaplarındaki yazışmalar, banka hesap dökümleri, işlem kayıtları ve havale dekontları bulunuyor.

Zarrab’ın yüzbinlerce dolarlık para transferi girişimlerini gösterdiği belirtilen ABD’li finans kuruluşları Citibank ve JP Morgan kaynaklı bazı kayıtların da başsavcılığın elindeki olduğu kaydedildi. Başsavcı Preet Bhararra’nın ofisinin eylüle kadar ellerindeki 600 bin belgeden oluşan delilleri kendileriyle paylaştığını belirten avukatlar, delillerde adı geçen ve  konuşmaları gereken kişilerin çoğunluğunun ABD dışında olduğunu kaydetti.

Dilekçede delillerin büyük çoğunluğunun e-posta yazışmaları ve banka kayıtları olduğu ifade edilirken, başsavcılığın kendileri tarafından henüz bilinmeyen yoğun miktarda e-posta yazışmalarını ve başka belgeleri  paylaşacağına da dikkat çekildi.

23 Ocak’ta başlayacak duruşmalara kadar tüm delilleri inceleyip araştırmaları ve kalan süreyi en iyi şekilde değerlendirip Zarrab’ı savunmaları için delillerde adı geçen tanıklarla konuşmaları gerektiğini bu yüzden delillere konulan yurtdışı yasağının kaldırılması gerektiğini belirttiler.

Yargıç Richard Berman, başsavcılığın 24 Ekim tarihine kadar bu talebe bir cevap vermesini istedi.