10-12 Mayıs 2012 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Yerleşkesi Reşat Kaynar Salonu ile R Salonu’nda düzenlenecek sempozyuma başta Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül olmak üzere Yargıtay 11. 19. ve 23. Hukuk Dairesi Üyeleri ve Tetkik Hakimleri, İlk Derece Mahkemesi Hakimleri, akademisyenler, avukatlar ve öğrenciler katılacak.

‘6102 sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu’nu Beklerken’ konulu sempozyum, çift salonda 18 oturumda 88 konuşmacının 70 tebliğ sunumuyla gerçekleşecek.

Bakanlık, Sempozyumdan Faydalanacak
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sami Karahan, Yeni Ticaret Kanunu konusuyla ilgili bu derece geniş çaplı bir sempozyumun ilk defa düzenlendiğine vurgu yaparak, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yeni Ticaret Kanunu’nun ne getirip ne götürdüğünün detaylı bir şekilde uzmanlar tarafından dile getirileceği sempozyumda Bakanlık bürokratlarının da bulunacağını ifade eden Prof. Dr. Sami Karahan, Bakanlığın kanunla ilgili görüş beklediğini hatırlatarak, yeni kanun yürürlüğe girmeden önce sempozyumdaki fikirler doğrultusunda olası değişikliklerin meclis gündemine gelebileceğine işaret etti


GENÇBARO