Başvurular 21 Mayıs 2012 günü başlayıp 30 Mayıs 2012 günü mesai saati bitiminde sona erecek. Başvurular sözlü sınav ve mülakatın yapılacağı Ankara, Bakırköy veya Erzurum Adlî Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu başkanlıklarına ya da mahallî cumhuriyet başsavcılıklarına yapılacak. 

Başvuru evrakı, masrafı ilgilisinden alınmak suretiyle mahallî cumhuriyet başsavcılıklarınca aynı gün acele posta servisi ile sözlü sınav ve mülâkatın yapılacağı adlî yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına gönderilecek. Mahallî cumhuriyet başsavcılıklarına yapılan başvurularda, başvuru evrakının taranarak UYAP üzerinden ve fiziki olarak da sınavı yapacak ilgili komisyona gönderilmesi gerekiyor. 

Adaylar sadece ceza infaz kurumlarının bağlı olduğu bir yer adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığını tercih etmek suretiyle başvuruda bulunabilecek. Birden fazla komisyona başvurulması durumunda başvurular geçersiz sayılacak. Bu şekilde sınava girenler kazanmış olsalar dahi öğrenciliğe kabul edilmeyecek. 

Sözlü sınav ve mülâkata, kurumların ihtiyacına göre, merkezî sınavda KPSS en az 70 puan alan öğrenci adaylarından bakanlıkça belirlenen kadro sayısının 5 katı infaz ve koruma memurluğu öğrenci adayı, hukuk fakültesi veya adalet meslek yüksekokulları mezunlarına öncelik verilmek suretiyle çağrılacak. İnfaz ve koruma memurluğu öğrenci adaylığında, atama yapılacak yer adlî yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlıkları için kadro sayısının 5 katı ayrı ayrı belirlenecek. 

Sınava alınacak öğrenci adayları sözlü sınav ve mülakat tarihinden önce sınavın yapılacağı komisyonların ilan panolarında, aynı zamanda sınavın yapılacağı yer cumhuriyet başsavcılığının internet sitesinde 4 Haziran 2012 tarihinde ilan edilecek. Ayrıca yazılı bildirim yapılmayacak. 

Adayın boy-kilo ölçümü 5-6 Haziran 2012 tarihleri arasında yapılacak. Boy-kilo şartını taşıyanların 7-8-9 Haziran 2012 tarihlerinde sözlü sınav ve mülâkatı yapılacak. Bu tarihlerde sınavın bitirilememesi halinde takip eden günlerde sınava devam edilecek. Belirlenen tarihlerde her hangi bir nedenle boy-kilo ölçümü ile sözlü sınava ve mülakata katılmayanların mazeretleri kabul edilmeyecek. 

Sözlü sınav ve mülakata, kurumun ihtiyacına göre lisans mezunları için 2010- KPSSP3, önlisans mezunları için 2010 KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2010- KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almış olmak şartı aranacak. 

Hizmet öncesi eğitim alan öğrencilere, eğitim süresince 3 bin gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarda ilan tarihi itibariyle 185,87 TL aylık harçlık ödenecek. 

'İnfaz ve koruma memuru' öğrenci alımı yapılacak yerler ve öğrenci sayıları ise şöyle: "Bolu 65; Karabük 66; Kocaeli 25; Bandırma 385; Artvin 10; İzmir 125; Şırnak 184 olmak üzere 77'si bayan toplam 860 kişi."




Cihan