Bu itibarla;  

1) Kendisine konut tahsis edilmesini isteyenlerin www.imid.adaIet.gov.tr isimli internet adresinde yayınlanan "Başvuru Beyannamesi" ni, Yönetmeliğin 14 üncü maddesi ve Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Konut Yönetmeliğinin 11. maddesi uyarınca uygun bir şekilde doldurup, hakim-savcı sınıfından olanların, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Açık Sicil Bürosu ile Gizli Sicil Bürosuna; personelin ise Personel Genel Müdürlüğü Açık Sicil ve Gizli Sicil Bürolarına onaylattırarak, Konut Tahsis Komisyonuna sunulmak üzere en geç 31 Ocak 2016 günü Başkanlığımızda olacak şekilde göndermeleri gerekmektedir.

2- Lojman talep edenlerin, mevcut lojmanlarımızdan yaInızca 5 yer seçme hakkı bulunmaktadır.

3) Lojman talep edenlerin, aylık ve özlük hakları ile ilgili gelirleri hariç olmak üzere, varsa kendisinin, eşinin ve kanunen bakmakla mükellef olup konutta birlikte oturacağı diğer aile fertlerinin gelirlerine ilişkin bordro vb. belgeleri talep formuna eklemeleri gerekmektedir. Eşi veya aile fertlerinden birinin geliri olup başvuru formuna ilgiIi gelir belgesini eklemeyenlerin lojman tahsis talepleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

4) Halen lojmanda oturan ve hakim-savcı sınıfından olanların yer değişikliği taleplerinde 2015 yılı itibariyle de giriş tarihleri yerine puan sırası esas alınacak olup, yer değişikliği için ayrı bir liste oluşturulmayacaktır. Bu sebeple, lojmanda oturup yer değişikliği isteyen hakim ve savcılar da başvuru beyannamesi dolduracaklardır.

5) Halen lojmanda oturup tekrar talepte bulunan hakim-savcı sınıfından olanların, yalnızca 3 yer seçme hakkı bulunmaktadır.

 6) Danıştay 5 inci Dairesinin yerleşik içtihat halini alan 2009/2272 esas, 20].1/8025 Karar sayılı kararı uyarınca; başka bir yerden tayin yoluyla gelenlerin konut tahsis talepleri de süresinde başvuru yapılmış gibi değerlendirilecek ve Ocak ayı sonunda hazırlanan konut tahsis sıra cetveline puanlarına uygun şekilde eklenecektir.

7) Kamu Konutları Yönetmeliğinin 15. maddesi uyarınca |ojman başvurusunda bulunanların şahsi ve mali durumlarında lojman puanlarına etki edecek bir değişiklik olduğunda (1) ay içerisinde bildirimde bulunmaları gerekmektedir. Bu durumda ilgililerin puan ve sıraları yeniden değerlendirilecektir.

8) Mevcut lojman sayısının yetersiz olması nedeniyle daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da sadece Bakanlık merkez teşkilatında görevli memurlar ile HSYK'da görevli memurlar lojman başvurusunda bulunabileceklerdir.

9) Kamu Konutları Yönetmeliğinin 9/4 maddesi uyarınca; daha önce (5) yıl veya daha faz|a süreyle lojmanda oturan memurlara, diğer tüm talepler karşılanmış olmadıkça tekrar lojman tahsisi yapılmayacaktır.

 Talep edilebilecek lojmanlar ve adresleri için TIKLAYINIZ.