T.C.

ADALET BAKANLIĞI

Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü

Sayı : B.03.0.HİG.0.00.00.05/12/289 05/01/2012

Konu :Lojman başvuruları

YARGITAY GENEL SEKRETERLİĞİNE

DANIŞTAY GENEL SEKRETERLİĞİNE

YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

İlgi : 23.12.2011 tarihli ve 729 sayılı genel yazımız.

İlgi yazımız ile Ankara merkezinde bulunan ve tahsis işlemleri Genel Müdürlüğümüzce yürütülen lojmanlarla ilgili olarak, Kamu Konutları Yönetmeliğinin 14 üncü maddesi ile Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Konut Yönetmeliğinin 11 inci maddesi uyarınca kendilerine konut tahsis edilmesini isteyenlerin başvuru beyannamelerini en geç 31 Ocak 2012 tarihinde Genel Müdürlüğümüzde olacak şekilde göndermeleri gerektiği duyurulmuştu.

Ancak, bilindiği gibi Yargıtay Başkanlığı, Danıştay Başkanlığı ve Bakanlığımız arasında imzalanan 04.01.2012 tarihli Protokol gereğince Yargıtay Üyeleri, Yargıtay Cumhuriyet Savcıları, Yargıtay Tetkik Hâkimleri, Danıştay Üyeleri, Danıştay Savcıları ve Danıştay Tetkik Hâkimleri bundan böyle lojman başvurularını kendi kurumlarına yapacaklar, tahsis işlemleri de bu Kurumlar tarafından yapılacaktır. Dolayısıyla anılan Kurum mensupları Bakanlığımızdan ayrıca lojman talebinde bulunamayacaklardır.

Bu itibarla,

Yargıtay Üyeleri, Yargıtay Cumhuriyet Savcıları, Yargıtay Tetkik Hâkimleri, Danıştay Üyeleri, Danıştay Savcıları ve Danıştay Tetkik Hâkimlerinin lojman başvurularını kendi kurumlarına yapmaları gerekmektedir.

01.01.2012 tarihinden itibaren Genel Müdürlüğümüze gönderilen lojman başvuru formları anılan Kurumlara gönderilecek ise de; bu formlarda Bakanlığımıza ait lojmanlar tercih edilmiş olduğundan, bu kişilerin lojman başvurularını kendi kurumlarına yaparak başvuru formlarını yenilemelerinin uygun olacağı değerlendirilmektedir.

Bilgilerini ve keyfiyetin ilgililere duyurulmasını arz ederim.

Ayhan TOSUN
Hâkim
Bakan a.
Genel Müdür



DHA