Av. Çıtırık, Türkiye'ye gelen sığınmacıların sorunlarına çözüm bulmak amacıyla baro olarak, Mülteciler Komisyonu kurduklarını ve yönergesinin hazırlandığını bildirdi. Mülteci sorunu ile ilgili konularında etkin ve yetkin isimlerin katılımıyla bir seminer düzenleyeceklerini aktaran Av. Çıtırık, kurumlarla da koordine içerisinde çalışma yapmak istediklerini sözlerine ekledi.

"Kötüleşen koşullar, artan sayıda insanın Avrupa'ya ve daha da öteye doğru hareket etmesine neden oluyor, fakat çok büyük çoğunluk bölgede kalıyor," diyerek sözlerine devam eden Av. Çıtırık, "Biz, konularında etkin ve yetkin isimlerlemültecilerin sorunlarına bir nebze olsa çözüm bulmak istiyoruz. Yaşanan trajedi karşısında halkımızın duyarsız kalmayarak seminere katılımlarını bekliyoruz" dedi. 

KİMLER GELİYOR?

17 Aralık 2015 Perşembe günü saat:13:30'da Şirin Park Otel'de gerçekleşecek Seminerde açılış konuşmasını Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık'ın yapacak. 
Oturum Başkanı : Av. Selen Berna Ünlüatlı, (Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyesi, Adli Yardım Komisyonu Koordinatörü), Konuşmacılar: Başak Cansın Boyoğlu "BMMYK Güneydoğu Ofisi Mülteci Koruma Sorumlusu), "BMMYK ve Uluslararası Koruma", Gizem Üliç (BMMYK Güneydoğu Ofisi Uluslararası Koruma Sorumlusu), "Türkiye'deki Suriyelilerin Durumuna Genel Bakış ve Geçici Koruma Yönetmeliği", "Kayıt-Sağlığa Erişim-Eğitime Erişim", Av. Prof. Dr. M. Tevfik Odman (Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi-Adana Barosu Göç ve Mülteci Komisyon Hukuku Başkanı), "Mülteci Hukukunda Son Gelişmeler", Av. Aytek Çingitaş (Amerikan Barosu Hukukun Üstünlüğü Girişimi), "Amerikan Barosu Hukukun Üstünlüğü Girişimi ve Faaliyetleri" hususunda görüş ve önerilerini sunacaklar.

Program sonunda BM Mülteci Yüksek Komisyonu tarafından katılımcılara sertifika takdim edilecek.