Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğünden:

AVUKAT ALIM İLANI


Üniversitemiz Rektörlüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere, 18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin Ek 6 ncı maddesine dayanılarak hazırlanan ve 25/03/2015 tarihli 29306 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Hukuk Müşavirliği ve Avukatlık Giriş Sınavı ve Atama Yönetmeliği hükümlerine göre münhal bulunan 1 (bir) adet avukat kadrosuna sınavla atama yapılacaktır.
 
UNVANI SINIFI DERECESİ ADET
AVUKAT AHS 8 1
 
I - SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI
A. GENEL ŞARTLAR:

a. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
b. Son Başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresi dolmamış Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) P3 puan türünden en az 60 (atmış) puan almış olmak,
c. Hukuk Fakültesi mezunu olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
d. Avukat kadrosu için başvuru tarihinin son günü itibariyle avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak.
e. En az 8 (sekiz) yıl mesleği ile ilgili fiilen çalışmış olmak ve belgelendirmek.

II - BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER
1. Başvuru Formu (Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığının internet sayfasından temin edilebilir)
2. Diploma veya mezuniyet belgesinin onaylı örneği (eğitimini yurt dışında tamamlamış olanların diploma denklik belgesinin onaylı örneği)
3. Üç adet vesikalık fotoğraf
4. KPSS (B) sonuç belgesinin barkotlu bilgisayar çıktısı
5. Özgeçmiş
6. Avukatlık ruhsatnamesinin onaylı örneği
7. Nüfus Cüzdan Fotokopisi
8. Adli sicil belgesi
9. Mesleği ile ilgili fiilen çalıştığına dair onaylı deneyim belgesi ve SGK hizmet dökümü.
* Başvuru için gerekli belgeler, aslı ibraz edilmek kaydıyla Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığınca da onaylanabilir.
** Posta ile yapılacak başvurularda evrakların resmi kurumlarca onaylı olması gerekmektedir.

III - GİRİŞ SINAVININ ŞEKLİ BAŞVURU ŞARTLARI YERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Başvuru Yeri: Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı Gültepe Mahallesi, Çatalan Caddesi No: 201/5 01250 Sarıçam/ADANA 0.322.4550013
Başvuru Tarihi: 04/10/2017-18/10/2017
Yazılı Sınav Yeri ve Tarihi : Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü - 06/11/2017 Pazartesi Saat: 10.00
Sözlü Sınav Yeri ve Tarihi : Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü - 08/11/2017 Çarşamba Saat:10.00
Başvurular Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığına 04/10/2017-18/10/2017 tarihleri arasında şahsen veya posta yoluyla yapılacaktır. Postadaki gecikmeler ve ilanda belirtilen süre içerisinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.
Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecektir. Sınav için öngörülen süre içerisinde yapılan başvuruları inceleyerek adayların aranan şartları taşıyıp taşımadıkları, Başvuru İnceleme Komisyonu tarafından değerlendirilecektir.
Aranılan şartları taşıyan adaylar, ilanda belirtilen KPSSP3 puan türünden en yüksek puanı alan adaydan başlamak ve atama yapılacak kadro sayısının 5 (beş) katını geçmemek üzere, bir sıralama yapılarak yazılı sınava tabi tutulacaktır. (KPSSP3 puan türü itibariyle en son adayın aldığı puanla aynı puana sahip adaylar da yazılı sınava çağrılacaktır) Sıralamaya giren adaylar Üniversitemiz internet sayfasından (www.adanabtu.edu.tr) duyurulacaktır.

IV- YAZILI SINAV KONULARI
a. Anayasa Hukuku
b. Medeni Hukuk
c. Borçlar Hukuku
d. Ticaret Hukuku
e. Medeni Usul Hukuku
f. İcra ve İflas Hukuku
g. İdare Hukuku
h. İdari Yargılama Hukuku
i. Ceza Hukuku
j. Ceza Usul Hukuku
k. İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku

V - SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ
Yazılı sınavda 70 (yetmiş) ve üzeri puan alan adaylardan ilan edilen boş kadro sayısının en çok 4 (dört) katı aday yazılı sınav başarı sıralamasına göre sözlü sınava çağrılacaktır. (Çağırılacak olan son sıradaki aday ile eşit puana sahip adayların tamamı da sözlü sınava çağırılır.) Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için en az 70 (yetmiş) puan alınması şarttır. Yazılı ve sözlü sınav notları ortalaması alınarak başarı notu bulunur. Başarı sıralaması, en yüksek not alandan başlamak üzere belirlenir.

VI - SÖZLÜ SINAV KONULARI
a. “Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Hukuk Müşavirliği ve Avukatlık Giriş Sınavı ve Atama Yönetmeliği”nin 10. maddesinde yer alan sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi
b. Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü
c. Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu
d. Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı
e. Genel yetenek ve genel kültürü
f. Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı
yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilirler. Adaylar, Sınav Kurulu tarafından anılan yönetmeliğin 10. maddesinde yer alan sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi için 50 (elli) puan, diğer bentlerde yazılı özelliklerin her biri için onar puan üzerinden değerlendirilir ve verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilir. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, Sınav Kurulu ve üyelerinin 100 (yüz) tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 (yetmiş) olması şarttır.

VII - SINAV SONUÇLARININ İLANI VE İTİRAZLAR
1. Sınav sonuçları, Sınav Kurulu tarafından başarı puanı en yüksek olan adaydan başlanmak suretiyle sınav duyurusunda belirtilen avukat kadro sayısı kadar asıl aday ile bunların yarısı kadar yedek aday isimlerinden oluşturulan başarı listesi Üniversitemizin internet sayfasından duyurulacaktır. Ayrıca, başarılı olan adaylara sonuç yazılı olarak bildirilecektir.
2. Başarı sırasına göre oluşturulacak yedek aday listesi, sınav sonuçlarının ilanından itibaren altı ay süreyle geçerlidir.
3. Sınavda 70 (yetmiş) ve üzerinde puan almış olmak sıralamaya giremeyen adaylar için kazanılmış hak teşkil etmez.
4. Duyuru tarihinden itibaren 5 (beş) iş günü içerisinde sınav sonuçlarına itiraz edilebilir. Yapılan itirazlar Sınav Kurulunca varsa sözlü sınav tarihinden önce ve herhalde en geç on beş gün içinde sonuçlandırılır.

VIII - GERÇEĞE AYKIRI BEYAN
1. Sınavı kazananlardan sınav başvuru formunda gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya belge verdiği tespit edilenlerin sınav sonuçları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bunlar hiçbir hak talep edemez.
2. Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya belge verdiği tespit edilenler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

VIIII - AVUKAT KADROSUNA ATANMA İŞLEMLERİ
1. Giriş sınavında başarılı olup asıl listede yer alanlardan, kendilerine yapılacak bildirimde belirtilen süre içinde istenen belgeleri ibraz edenler, avukat kadrosuna atanırlar.
2. Adayların avukat kadrolarına atanmaları giriş sınavı başarı puan sıralamasına göre yapılır. Sınavda başarılı olup göreve başlamayanların veya ataması yapılıp herhangi bir sebeple görevden ayrılanların yerine, yeni bir sınav yapılana kadar ve her halükarda giriş sınavı sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren en geç altı ay içinde, giriş sınavı başarı sırası dikkate alınarak yedek listeden atama yapılabilir.
3. Gerekli şartları taşımadığı sonradan anlaşılanların atama işlemleri yapılmaz. Atamaları yapılmış ise bu atamalar iptal edilir. Atama yapılması için kendilerine bildirilen süre içinde mazeretsiz olarak başvurmayanlar veya ataması yapıldığı halde süresi içinde göreve mazeretsiz başlamayanlar atama işleminden sarfınazar etmiş sayılırlar ve sınav sonuçları kazanılmış hak sayılmaz.
Atamaları yapılanların görevlerine başlamalarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 62 nci ve 63 üncü maddesi hükümleri uygulanır.
İlan olunur.