Adalet ve Hukuk Derneği tarafından düzenlenecek olan “Kentsel Dönüşüm Mevzuatı” seminerinde 6306 sayılı yasanın ne getirdiği, 6306 sayılı yasanın inşaat hukukuna yansımaları ve uygulamada yaşanan sorunlar hakkında bilgi verilecek. İstanbul Üniversitesi İdare Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr.  Melikşah Yasin tarafından sunulacak seminer saat 11:00’de başlayacak.


Doç. Dr. Melikşah Yasin Kimdir?

Melikşah Yasin, Türk akademisyen. 1975 yılında doğdu. İlk ve otaöğreniminiİstanbul'da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1996 yılında mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden başladığı yüksek lisans çalışmalarını "Tükiye'de Yönetimin Parlamento Tarafından Denetlenmesi"başlıklı tezi ile 1998 yılında tamamladı. Avukatlık stajının İstanbul Barosu'nda yaptı.1997 yılında, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Anabilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1998 yılında M.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsünde başladığı doktora çalışmalarını 2002 yılında hazırladığı "Sermaye Piyasası Kurulu ve İşlemleri" adlı doktora tezi ile tamamladı. Askerlik görevini Deniz Kuvetleri Komutanlığı Karagahında asteğmen olarak tamamladıktan sonra M.Ü. Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Anabilim Dalında yardımcı doçentliğe atandı. Bir süre Edirne Kültür ve Tabiat Varlıkalarını Koruma Kurulu üyeliği de yapan Yasin'in idare hukuku alanında yazılmış iki kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır. Yasin, evli ve bir çocuk babasıdır.

Kitaplar;

# Sermaye Piyasası Kurulu ve İşlemleri, Seçkin Yayınları, Ankara 2002. # Uygulama ve Yargı Kararları Işığında Özelleştirmenin Hukuki Rejimi, Beta Yayınları, İstanbul 2006. (hukukihaber.net)