Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Türkiye Milli Komisyonu'nun işbirliği, Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Derneği'nin katkılarıyla gerçekleştirilecek Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Semineri, 10 - 11 Haziran 2017 tarihlerinde Ankara Barosu Eğitim Merkezi'nde yapılacak.

İki gün sürecek seminerde Prof. Dr. Aylin Görgün Baran, Prof. Dr. Berna Arda, Prof. Dr. Güzin Yamaner, Prof. Dr. Yıldız Ecevit, Prof. Dr. Feride Acar, Prof. Dr. Gülriz Uygur, Dr. Fahri Gökçen Taner, Dr. Ersun Civan, Hakim Nevin Birinci ve Dr. Nadire Özdemir, eğitmen olarak görev alacak.

Seminer hakkında bilgi veren Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, kadına yönelik şiddetin Türkiye'nin kanayan en büyük yaralarından biri olduğunu vurguladı.

Türkiye'de her gün en az bir kadının aile içi şiddete kurban gittiğini; her on kadından dördünün en yakınındaki kişiler tarafından fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik veya sosyal şiddet gördüğünü kaydeden Hakan Canduran, şöyle konuştu:

"Bu sorunun temelinde, 'toplumsal cinsiyet eşitsizliği' yatıyor. Dünya Ekonomik Forumu'nun hazırladığı Küresel Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği Raporlarına baktığımızda, Türkiye'nin bu konudaki sicilinin her yıl daha da kötüleştiğini görüyoruz.

Toplumsal cinsiyet eşitliğinde 2014 yılında 142 ülke arasında 125'inci sırada yer alan Türkiye, 2015'te 145 ülke arasında 130'uncu sıraya geriledi. 144 ülkenin değerlendirildiği geçen yıl da 130'uncu sıradaki yerini korudu.

Ankara Barosu olarak, kadına yönelik şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğuna inanıyoruz. Aile içi şiddetle ve onun temelini oluşturan toplumsal cinsiyet eşitsizliğiyle mücadeleye büyük önem veriyoruz.

Altı yıl önce kurduğumuz Gelincik Merkezi aracılığıyla bugüne kadar onbinlerce şiddet mağduru kadına ulaştık. Binlercesine hukuki destek verdik.

Şimdi bu mücadeleyi daha da yükseltmek için meslektaşlarımıza toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi vereceğiz. Kadına yönelik şiddetle mücadelemizin, bu eğitim sayesinde daha da nitelikli hale geleceğine yürekten inanıyorum."

hukukihaber.net