(ANKA) - Dışişleri Bakanlığı, dış politikaya ilgi duyan gençlere yönelik diplomasi mesleğine ilişkin ön bilgi verme amacıyla Ankara'da yaz okulu düzenleyecek.

Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi'nden yapılan duyuruya göre, Ankara'da 11-22 Temmuz arasında bu yıl ilk defa düzenlenecek olan yaz okulunda bakanlık çalışmaları ve diplomasi mesleğine ilişkin bilgiler verilecek.

Üniversitelerin, Dışişleri Bakanlığı tarafından her yıl açılan meslek memurluğu sınavına katılabilecek bölümlerinde okuyan ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerinin katılabileceği yaz okulunda, uluslararası ilişkiler derslerinin yanı sıra protokol, yabancı dilde yazışma ve müzakere teknikleri gibi mesleğe ilişkin programlar uygulanacak.

Yaz okulu programı tamamlandıktan sonra, derslere katılan öğrencilerden dileyenlerin, masraflarını kendileri karşılamaları koşuluyla katılacağı bir Balkan gezisi düzenlenecek. 23-28 Temmuz arasında gerçekleştirilmesi öngörülen gezi programı çerçevesinde önemli tarihi mekanların ve bölgedeki büyükelçiliklerin ziyaret edilmesi planlanıyor.

Yaz okuluna başvuruda bulunmak için gerekli şartlar ise şöyle:
"T.C. Vatandaşı olmak, 27 yaşından gün almamış olmak, dört yıllık bir lisans programının 2. veya 3. sınıf öğrencisi olmak, en az 2,75 not ortalamasına sahip olmak."

Bu şartları taşıyan adayların başvurularını, "Türk Dış Politikası'na Genel Bir Bakış" konusunda yazacakları, en fazla 500 kelimelik İngilizce makale ile birlikte 7-17 Haziran arasında Dışişleri Bakanlığının web sitesi (www.mfa.gov.tr) üzerinden online olarak yapmaları gerekiyor.

Kurs bitiminde genel bir değerlendirme sınavı yapılarak, sınavda başarılı olan öğrencilere sertifika verilecek."