ntvmsnbc

www.eid-epass.org), vatandaşların kimlik ve seyahat belgelerinin dijitalleştirilmesi kapsamında gerçekleştirilecek.

Dışişleri Bakanlığı'nın desteği ve Dijital Gündemden sorumlu Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Neelie Kroes himayesi altında gerçekleşecek olan forum için 40'ı aşkın ülkeden üst düzey hükümet temsilcileri, 60'a yakın konuşmacı ve sektördeki 350 kadar uzman temsilci biraraya gelecek.

Konferans programı; kamuoyu tarafından takip edilen önemli konuları, gerçek vakalara dayalı panel ve oturumları, aktif  iletişimi ve bir fuarı içeriyor.

Bu yıl da konferans, çeşitli yönleriyle elektronik kimlik ve kimlik doğrulama (EID) alanındaki en son gelişmeleri ele alarak, alanında en önemli uluslararası kamusal girişimler üzerinde odaklanmaya devam edecek.

Ulusal e-kimlik, seyahat belgeleri, KMS, kimlik / gizlilik, sınır kontrolü, birlikte çalışabilirlik, farklı ülkelerdeki pratik deneyimler, araştırmalar, uygulamalar ve bunların standartları ile mevzuat ve teknoloji kapsamındaki değişiklikler konferansta değinilecek olan konulardan bazıları....

Konferans ayrıca bu yıl dünyaca tanınan Gemalto, AET Avrupa, 3M, Utimaco, Oberthur, NXP, Securemetrics, Xiring, Aventra, PWPW, kinegram, IAI Endüstri Sistemleri, e-imza, etugra ve İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü'nün desteğiyle gerçekleşecek.