ANKARA- Venezuella Devlet Başkanı Hugo Chavez’in avukatı Manuel Vadell, Türkiye’de düzenlenecek Uluslararası “Hak Mücadelesi ve Hukuku” başlıklı sempozyumda, ülkesindeki hak mücadelesine ilişkin deneyimleri paylaşacak. Sempozyumda Kolombiya Baro Başkanı Yioto Masudidu da ülkesinde yaşanılan yargısız infazlar konusunda bir tebliğ sunacak.

1994 yılında fail meçhul bir cinayete kurban giden Avukat Fuat Erdoğan anısına Halkın Hukuk Bürosu tarafından “Hak Mücadelesi ve Hukuk” başlıklı bir uluslararası sempozyum düzenliyor. Sempozyum, İstanbul’da Mimar Sinan Üniversitesi’nin Fındıklı'daki yerleşkesinde, Sedat Hakkı Eldem Oditoryumu’nda 17-18 Eylül 2011 tarihlerinde düzenlenecek. İki gün sürece Sempozyuma, Chavez’in avukatı Manuel Vadell ülkesindeki hak mücadelesini anlatırken, Kolombiya’dan sempozyuma katılan Boğata Baro Başkanı Avukat Yioto Masuddidu da ülkesindeki yargısız infazları konusunda bir tebliği sunacak. Sempozyuma ayrıca, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Sekreteri Ahmet Saadat’ın avukatı Hassan Mahmud, Türkiye’den Eşber Yağmurdereli, Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı da katılarak birer sunum yapacak.

Ensesinden vurulmuştu
Yarın (Cumartesi) saat 10.00’da açılışı yapılacak sempozyumda, “Haklar Nasıl Kazanıldı”, “Siyasal Haklar”, “Sosyal Haklar”, “Olağanüstü Hal ve Haklar”, “Özgün Mücadele ve Deneyimler” başlıklı konular ele alınacak. Yunanistan, Irak, Suriye, Lübnan, Almanya ve Türkiye’den hukukçuların da yer aldığı sempozyumun sonuç bildirgesi ise 19 Eylül Pazartesi açıklanacak. Anısına sempozyum düzenleyen Fuat Erdoğan, 28 Eylül 1994 yılında İstanbul’da bir kafeteryada sendikacı ve mühendis arkadaşlarıyla otururken kolluk güçleri tarafından vurularak öldürüldü. Erdoğan’ı öldürmekle suçlanan güvenlik güçleri yargılandıktan sonra beraat etti. Erdoğan’ı vuran polisler daha sonra terfi etmişlerdi. (Radikal)