T.C.
ADALET BAKANLIĞI
İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı
 
Sayı : 73649484/831/2141
Konu : Yerli silah teslimi
 
...GENEL SEKRETERLİĞİNE ... GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE ... BAŞKANLIĞINA ... BAŞSAVCILIĞINA
 
Hakim ve Cumhuriyet savcılarının kişisel güvenliklerinin arttırılması amacıyla başlatılan yerli silah alımı kampanyası doğrultusunda, yerli silah talebinde bulunan Hakim ve Cumhuriyet savcılarının silahları Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumundan teslim alınarak Başkanlığımıza getirilmiştir.
 
Hakim ve Cumhuriyet savcıları silahlarını 18/04/2013 ile 03/05/2013 tarihleri arasında Başkanlığımızdan bizzat teslim alabilecekleri gibi; hakim, Cumhuriyet savcısı, subay, astsubay veya polise noter onaylı vekalet vermeleri halinde de teslim alabileceklerdir.
 
Görevi gereği yurt dışında bulunan ya da vatani görevini yapmak üzere silah altında bulunan ve silah bedelini ödeyen hakim ve Cumhuriyet savcıları ile hakim ve Cumhuriyet savcısı adayları' nın silahları Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunda muhafaza edilmektedir. Bu durumdaki hakim ve Cumhuriyet savcılarının / adaylarının mülki idare amirliğinden alınacak bireysel silah satın alma yetki belgesi aslı , nüfus cüzdan fotokopisi ile talep edilen silah marka ve modeli yazılı banka dekont fotokopisini Başkanlığımıza sunmaları halinde silah teslimi yapılabilecektir.
 
Bilgilerinize arz/rica olunur.
 

Ayhan CUREBAL
Hakim Bakan a Başkan