Çağdaş hukukçular Derneği İstanbul Şubesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesince ortaklaşa düzenlenen “Hukuk Muhakemeleri Kanununun Getirdiği Değişiklikler ve Uygulaması” konulu Sempozyum 17 Mart 2012 Cumartesi günü saat 10.00 – 17.00 arasında Hukuk Fakültesi 1 nolu amfide yapılacak.


Sempozyumun açılış konuşmalarını Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Âdem Sözüer ve Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi adına Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rona Serozan yapacak.

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali Şafak’ın yönetiminde gerçekleşecek ilk oturumda Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Pekcanıtez, HMK’nın Görev, Yetki ve Dava Şartları bölümlerindeki yenilikleri anlatacak.

İkinci oturumda, Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Özekes, Ön İnceleme, Tahkikat ve Deliller, Prof. Dr. Hakan Pekcanıtez ise Basit Yargılama, Hüküm ve Davaya Son Verem Taraf İşlemleri hakkında bir sunum yapacak.

Sempozyumun son oturumunda, Prof. Dr. Muhammet Özekes, Çekişmesiz Yargı ve Geçici Koruma Tedbirleri konusunda bilgi verecek.