Seminerin açılışında İstanbul Barosu Başkanı Av. Muammer Aydın, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku ABD Başkanı Doç. Dr. E. Murat Engin, İstanbul Barosu İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Ahmet Şükrü Eymirlioğlu konuşacak.

Dört oturum halinde gerçekleşecek seminerin ilk oturumunu Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Başkanı Dr. Mustafa Kılıçoğlu yönetecek.

Bu oturumda, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükran Ertürk, “Malullük ve Özürlülük” konulu bir bildiri sunacak.

Öğleden sonra yapılacak ikinci oturumu Yargıtay 10. Hukuk Dairesi Başkanı Süleyman Caner yönetecek.

Bu oturumda Marmara Üniversitesi iktisadi İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku ABD Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hediye Ergin, “Geçiş Hükümleri”ni yorumlayacak. Aynı oturumda konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Nazım Sözer, “Sosyal Güvenlik Hukukunda İyi Niyet İlkesi ve Yersiz Ödenen Primlerin İadesi (Şekli Sigorta-Geçersiz Sigorta)” konulu bir sunum yapacak.

19 Haziran 2010 Cumartesi günü yapılacak ilk oturumu Av. Umur Güriş yönetecek.

Bu oturumda, Yeditepe üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Okur, “Eski Yasada Olmayıp Yeni Yasada Olan Hükümler ve Yeni Tanımlar” konulu bir bildiri sunacak.

Seminerin öğleden sonraki ikinci oturumunu Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sarper Süzek yönetecek.

Bu oturumda Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gaye Yıldız “Ayrımcılık Yasağı” üzerinde duracak.

Oturum sonlarında yer alan tartışma bölümlerinde konuşmacılar katılımcıların sorularını yanıtlayacaklar.