Kongreye Akdeniz, Ankara, Bielefeld (Almanya), Dicle, Dokuz Eylül, Erciyes, Gediz, Ondokuz Mayıs, Özyeğin ve Selçuk üniversiteleri hukuk fakülteleri katılacak. Hırsızlık, dolandırıcılık, cinsel saldırı, reşit olmayanla cinsel ilişki, kasten yaralama sonucu ölüme sbep olma, zimmet, hakaret, yağma ve bilişim suçları bütün yönleriyle ele alınacak.
Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yener Ünver, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Hakeri ve Dokuz Eylül Üniversitesi Adalet Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Veli Özer Özbek’in de aralarında bulunudğu tanınmış hukukçularla öğrenciler, görüş alışverişi yapacak. Kongreyi, 300’ün üzerinde öğrenci de takip edecek. Toplumda korkuya yol açan, güven ortamını bozan, yargıyı meşgul eden suçlara mercek tutulurken Yargıtay kararları incelenecek, verilen cezalar tartışılacak. Gediz Üniversitesi’nin akademisyen ve öğrenci değişimi programı bulunan Bielefeld Üniversitesi’nden katılımcılarla Türk ve Alman yargı sistemleri karşılaştırılacak, iki ülkede benzer suçlar hakkında ne kararlar çıktığına bakılacak.

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Usul Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gülsün Ayhan Aygörmez, yaptığı açıklamada Genç Ceza Hukukçuları Kongresi’nin, ceza hukukuna ilişkin öğrenci merkezli en büyük organizasyon olduğunu söyledi. Geleceğin hakimi, savcısı ve avukatı olacak genç hukukçuların, güncel tartışmalara yeni bakış açıları getireceğini belirterek, “Bu kongre, toplumsal huzuru bozan suçlara ve Yargıtay kararlarına hem genç hem de deneyimli hukukçular gözüyle bakılmasını sağlıyor. Aynı zamanda hukuk öğrencilerinin bilimsel tebliğ sunarak deneyim kazanmalarına da olanak veriyor. Üç gün boyunca konuşulacakların ve ortaya çıkacak sonuçların, ceza hukuku tartışmalarına farklı pencereler açacağını düşünüyoruz.” dedi.