Kredi ve Yurtlar Kurumunun resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda avukat alımı sonuçlarının açıklandığı ifade edildi. Adaylar avukat alımı sonuçlarına aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilirler. 

KYK Avukat Alımı Sonuçları İçin TIKLAYIN

PERSONEL ALIM SÜRECİ
Kredi ve Yurtlar Kurumu devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile bir ilanını yayımlamıştı ve avukat açımı yapılacağı ifade edildi. Söz konusu ilana adaylar 27 Ocak 2017 ile 6 Şuba 2017 tarihleri arasında başvurularını yaptılar. Başvuru sonuçları ile sınavlara katılan adaylar ayarlardır sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu. Sınav sonuçları ise KYK tarafından yayımlanan duyuru ile paylaşıldı.
Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yayımlanan duyuruda atamaya esas belgelerde belirtilmiştir. 

SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

20.6.2014 tarihli 29036 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Hukuk Müşaviri ve Avukatlık Sınav ve Atama Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde; 7-10 Mart 2017 tarihlerinde yapılan 2017 Avukatlık Sözlü Giriş Sınavı neticesinde göreve başlamaya hak kazananlara ilişkin sonuçlar http://tercihler.gsb.gov.tr  adresinde yer almaktadır.

Sözlü sınav sonucunda başarılı olarak göreve başlamaya hak kazananlara ilişkin Duyuru (http://yurtkur.gsb.gov.tr) adresinde yer almaktadır.

ATAMAYA ESAS BELGELER

1- 4 adet vesikalık fotoğraf (4,5x6 ebadında, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik hükümlerine uygun olarak son 6 ay içerisinde çekilmiş),
2- Erkek adaylar için askerlik durumuna ilişkin e-Devlet kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden Askerlik Durum Belgesi,
3- Mal Bildirimi, (Arkalı önlü tek sayfa olarak hazırlanacaktır.)
4- Sağlık açısından seyahate ve görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu bulunmadığına dair yazılı beyan,
5- Adli sicil kaydına ilişkin yazılı beyan,
6- Etik Sözleşmesi,
7- Başvuru sırasında sisteme yüklenen belgeler:
  7.1.   Diploma veya mezuniyet belgesi (yurt dışındaki üniversitelerden mezun olan adaylar için YÖK tarafından denkliği onaylanmış belge),
  7.2.   ÖSYM internet sitesinden alınmış ve Kontrol Kodu bulunan KPSS sonuç belgesi,
  7.3.    Aday tarafından bir sayfayı geçmeyecek şekilde el yazısı ile yazılmış ve imzalanmış özgeçmiş,
  7.4.    Avukatlık ruhsatnamesinin aslı veya noter tarafından onaylanmış örneği,