Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığının Resmi Gazete'de yer alan duyurusuna göre, sınava 7- 8 Temmuz 2012 tarihli Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) KPSS40, KPSS54 ve KPSS57 puan türlerinden 75 ve üzerinde puan alanlar girebilecek.

Giriş sınavının yazılı bölümü Ankara ve İstanbul'da 13 Temmuz 2013 Cumartesi günü tek oturum halinde yapılacak. Giriş Sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanan adaylar ile yazılı sınavın yapılacağı adres ve sınav saatleri; e-Devletportalı (www.turkiye.gov.tr), Maliye Bakanlığı (www.maliye.gov.tr) ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığının (www.vdk.gov.tr) internet sayfalarında yazılı sınavdan en az 10 gün önce ilan edilecek. Adaylar için ayrıca sınava giriş belgesi düzenlenmeyecek.

Yazılı sınavda başarılı olan adaylar, Ankara'da sözlü sınava tabi tutulacak olup, sözlü sınav tarihi, yeri ve saati (www.maliye.gov.tr) ve (www.vdk.gov.tr) internet sayfalarında ayrıca duyurulacak.

Yazılı sınavın yapıldığı tarihte 35 yaşını doldurmamış, en az 4 yıllık lisans eğitimi veren siyasal bilgiler, hukuk, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya endüstri mühendisliği ile işletme mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarından birini bitirmiş, daha önce vergi müfettiş yardımcılığı sınavına katılmamış veya en fazla 2 kez katılmış kişiler sınava başvurabilecek.

Başvurular, 10 Haziran 2013 tarihinde başlayıp 21 Haziran 2013 saat 17.30'da sona erecek.



AA