T.C.
ADALET BAKANLIĞI EĞİTİM VE DİNLENME TESİSLERİ MERKEZ YÖNETİM KURULU


KARAR NO: 73649484-301
KARAR TARİHİ: 24/02/2015

KARAR

Maliye Bakanlığının Kamu Sosyal Tesislerine ilişkin Tebliği (Sayı 2015-2) 15/01/2015 tarihinde 29237 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış, tebliğ hükümlerinin 01/02/2015 tarihinden itibaren geçerli olduğu belirtilmiştir. Hazineye ait Bakanlığımıza tahsisli kamu misafirhanelerine ilişkin olarak aşağıdaki hususlar Yönetim Kurulumuzca oy birliği ile karar altına alınmıştır.

1- 01/02/2015 tarihinden sonra misafirhanelerden yararlanacaklardan deniz kıyısı bulunan iller ile ilçe Cumhuriyet başsavcılıkları nezdinde bulunan misafirhanelerden Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında günlük kişi başı KDV dahil 30,00 TL diğer aylarda ve diğer Başsavcılıklarda bulunan misafirhanelerde 25,00 TL alınacaktır.

2- Denize kıyısı bulunan iller ile ilçe Cumhuriyet başsavcılıkları nezdinde bulunan misafirhanelerin tahsis işlemleri Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında kumlumuz tarafından yapılacaktır. Cumhuriyet başsavcılıkları tarafından tahsis işlemi, ancak kurulumuzdan izin alınarak yapılabilecektir. Bunun dışındaki zamanlarda ve bu kapsamda olmayan yerlerin tahsisini ise Cumhuriyet başsavcılıkları yapmaya devam edeceklerdir.

3- Misafirhanelerden Bakanlık ve Merkez Yönetim Kurulunca uygun görülen Adalet Bakanlığı personeli ile emeklileri, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile misafirler yararlanacaklardır. Adalet Bakanlığı personeli ve emeklisinin eşi ile altsoyu ve üstsoy personel gibi, benzer şekilde kamu kuram ve kuruşlarının personeline ve emeklilerine aynı yakınlığı bulunan kişiler de kamu kuram ve kuruluşunun personeli gibi ücretlendirilecektir. Bunların dışındakiler ise misafir statüsünde değerlendirilecektir.

4- Diğer kamu kuram ve kuruluşunun personeli ve emeklileri ile bunların eşleri, üst soy ve alt soylarına bakanlığımız personeline belirlenen ücretin %25, misafirlere ise %50 fazlası ücret uygulanacaktır. Ancak, misafirhanelerden yararlanmada öncelik bakanlık personeli ve emeklisi ile bunların eşleri, üstsoy ve altsoylarına verilecektir.

Misafirhaneden yararlanacakların 01 Şubat 2012 tarihinden sonra doğan çocuklar için konaklama bedeli alınmayacak, 01 Şubat 2009 ile 01 Şubat 2012 (bu tarihler dahil) arasında doğan çocuklardan ise konaklama bedelinin yarısı alınacaktır. Çocukların yaşlarının geçerli kimlik belgesi ile ispatlanması zorunludur.

5- Görevi ve ünvanı ne olursa olsun hiç bir kişi ve personel misafirhaneden ve yukarıda belirtilen hizmetlerden bedelini ödemeden yararlandırılamaz.

Yukarıda tarih ve sayısı belirtilen Maliye Bakanlığının Kamu Sosyal Tesislerine ilişkin Tebliğin diğer hükümleri uygulamada aynen geçerli olacaktır.