Açılış konuşmalarından sonra İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Av. Dr. Erdem İlker Mutlu, “Uluslararası Mülteci Hukuku İlkeleri”, Kültür Üniversitesinden Prof. Dr. Nuray Ekşi, “Uluslararası Koruma Alanında Yeni Yöntemler ve İklim Mültecileri”, BMMYK’dan Elif Selen Ay, “Uluslararası Koruma ve BMMYK Türkiye’nin Rolü” konusunu ele alacaklar.

Kısa bir aradan sonra Elif Selen Ay, “Türkiye’de İltica Sistemi-Yasal ve İdari Gelişmeler”, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yeşim Özer, “AB İltica Hukuku Lizbon Anlaşması ve sonrası” konusunda bildiri sunacak.

Programın öğleden sonraki oturumunda, İstanbul Bilgi Üniversitesinden Dr. Bertan Tokuzlu, “Mülteci Hukukunda Avrupa İhsan Hakları Mahkemesi'nin Sözleşmenin 3. ve 5. madde içtihatları”, Av. Abdulhalim Yılmaz “İdari Yargı ve Danıştay Kararları”,  Av. Vildan Yirmibeşoğlu, “İnsan Hakları İl Kurullarının Rolü”, BMMYK’dan Gökçe Saraydın, “Medeni Hukuk ve Ceza Hukukunda Dezavantajlı Gruplar” konusunda bilgilendirecek.

Sertifika Programının ikinci günü sabah oturumunda, Oktay Durukan, Erdem İlker Mutlu ve Volkan Görendağ, “Mülteciler ve Adli Yardım”, Helsinki Yurttaşlar Derneğinden İrem Arf, “AİHM’e Acil Başvuru Yolları”, Uluslararası Af Örgütünden Volkan Görenedağ, “Mültecilerin Haklara ve Hizmetlere Erişimi”, Av. Abdülhalim Yılmaz “Uluslararası Ceza Hukukunda Mülteciler: İade Davaları” konusunu ele alacak.

Öğleden sonra yapılacak Çalıştay’dan sonra İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal Sertifika Programının kapanış konuşmasını yapacak ve katılımcılara sertifikalarını verecek.


Sertifika Programına katılım için:

TEL: (0212) 251 63 25 (Ali Yıldız)